Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İçmeden sarhoş eden gözlük! - Teknoloji Haberleri

        Rize Valisi Kasım Esen, Rize'de sürücülerin eğitimi için yurt dışından getirtilen, "içmeden sarhoşluk hissi veren gözlükleri" inceledi.

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        Rize Valisi Kasım Esen, 140 promil alkol almış gibi yapay görme bozukluğu oluşturan gözlükler üzerinde incelemeler yaptı. Rize'de şoförlerin eğitiminde kullanılmak üzere Rize Valisi Kasım Esen tarafından yurt dışından getirtilen gözlüklerle yapılan eğitim programlarına başlanıldı. Bugün düzenlenen programda ilk olarak gözlükler öğrencilere tanıtıldı. Tanıtım programına Rize Valisi Kasım Esen'de katıldı. Programda gözlükleri takan vatandaşlar ve öğrencilerden düz bir şerit üzerinde yürümeleri istendi. Öğrenci ve vatandaşlar yürümekte bir hayli zorlandı. Gözlüklerden takan taksi şoförleri düz yolda dubaların üzerinden geçti. Rize Valisi Kasım Esen gözlüklerden bir tanesini bayan öğretmene takarak kalabalık içerisinde öğrencilerini bulmasını istedi. Gözlüğü takan öğretmen öğrencilerini tespit etmekte bir hayli zorlandı. Bir kız öğrencisini bulan bayan öğretmen gözlüklerin neden olduğu görme bozukluğu nedeniyle öğrencinin erkek olduğunu söyledi.

        Konuyla ilgili açıklama yapan Rize Valisi Kasım Esen, "Rize'de meydana gelen trafik kazalarının analizlerini yaptık. Trafik kazaları Rize'de önleyemediğimiz suçlar arasında yaralıyor. Geçtiğimiz yıl ile bu yılın kıyaslaması yapıldığında ilimizde alkollü sürücülerin neden olduğu kazaların oranında yüzde 68 oranında artış var. Terörle mücadelede ve depremlerden daha fazla olduğunu görüyoruz. Türkiye'nin başında bir trafik afeti vardır. Her yıl binlerce insanımız yaralı ve sakat kalıyor. Bu gözlükleri bu nedenle getirttik. Bu gözlüklerin sürücü kurslarında zorunlu kılınması için çalışma başlatacağız" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ