Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Google’dan yabancı düşmanlığına önlem! - Teknoloji Haberleri

        Kararı almakta oldukça zorlandıklarını söyleyen Google‘un sözcüsü Lena Heuermann, Spiegel Online’e “Verilere kolayca ulaşılması ve fikir özgürlüğüne çok dikkat ediyoruz“ dedi. Heuermann “Ürünlerimizde ne zaman bir yasa dışı sayfa saptasak, hemen kaldırıyoruz. Nefret uyandıran ve başkalarına zarar vermeye teşvik eden sayfaları da aynı kapsamda sistemden çıkarıyoruz“ dedi.

        AKTİVİSTLER SİLİNMESİ İÇİN MÜCADELE VERDİ

        Yabancı düşmanlarına karşı mücadele veren ve mülteci yurtlarının kundaklanmalarına neden olduğunu düşünen aktivistler aylardır, haritanın kaldırılması için Google’a başvurularda bulunuyorlardı. İnternetteki haritayı kullanarak, Almanya’daki mülteci yurtlarının adresleri ve telefon numaralarına kadar ulaşılabiliyordu. Harita „Mülteci yurtları ile komşuluk yapmak istemiyorum“ kampanyası kapsamında yabancı düşmanlarınca internete konulmuştu. Son zamanlarda mülteci yurtlarına yapılan saldırıların aşırı artmasına rağmen, bazı yayın organları ve internet portalleri haritayı yayınlamıştı.

        Son aylarda Almanya’da Lübeck, Meissen, Tröglitz ve Vorra’da kentlerinde mülteci yurtlarından sonra dün Münih yakınlarındaki Rericherthofen’daki bir mülteci yurdu kundaklanmıştı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ