Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Vodafone, 4.5G ihale bedelini peşin ödeyecek - Teknoloji Haberleri

        Vodafone, kamuoyunda 4,5G olarak bilinen Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK)tarafından yapılan frekans yetkilendirme ihalesi kapsamında aldığı frekansların bedelini peşinödeyecek.

        İhalede aldığı frekanslar için toplam777,9 milyon Evroluk bir yatırım rakamına ulaşan Vodafone, yetkibelgelerinin verileceği tarihten bir gün öncesine denk gelen BTKtarafından belirtilecek tarihte KDV dahil 918,009,862,80 Euro tutarındaki ödemesini Hazine Müsteşarlığı’na peşin olarak yapacak.

        Vodafone Grubu açısından Türkiye pazarının kritik önem taşıdığınıbelirten Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, konu hakkında şunlarısöyledi:

        “Vodafone Grubu olarak, Türkiye pazarına olan inancımızıkoruyoruz. Frekans ihalesi satın alma ve 3G sonrası Türkiye pazarınayaptığımız üçüncü büyük yatırım niteliğini taşıyor. Hem Türkiyepazarına duyduğumuz güvenin hem de 4.5G konusundaki kararlılığımızınbir göstergesi olarak, ihale bedelini peşin ödeme kararı aldık. Bundansonraki süreçte tüketicilerimize en hızlı, en kapasiteli ve en yaygınmobil internet servislerimizle, 4.5G yetkilendirme çerçevemizdoğrultusunda 1 Nisan 2016 itibariyle tüm abonelerimize bu teknolojiyisunacağız. 2006 yılından bu yana Türkiye’ye satın alma bedeli, 3Glisans bedeli ve 4.5G lisans bedeli dahil olmak üzere yaklaşık 16,5milyar TL’lik yatırım yapmış bir firma olarak, ülkemizin DijitalDönüşüm hedeflerine ulaşması yönünde var gücümüzle çalışmaya veyatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

        Vodafone Grubu’nun yeni nesil genişbant teknolojilerde 30 yıllıkdeneyime sahip olduğuna dikkat çeken Öğüt, “Bugün 18 ülkede 4G, 5kıtada ve 12 ülkede ise 4.5G hizmeti veriyoruz. Ayrıca, 62 ülkede 4Guluslararası dolaşım hizmeti sunuyoruz. 4G ve üstü teknolojilerin yanısıra 5G araştırma-geliştirme faaliyetlerinde de öncülüğümüzüsürdürüyoruz. Global deneyimimizden aldığımız güçle Türkiye’nin herköşesine en kaliteli 4.5G hizmetini sunacağız” dedi.

        Vodafone, 26 Ağustos’ta yapılan ihalede, 800 MHz için en yüksekteklifi vererek bantta en etkin ve değerli A1 blokunu almıştı.Vodafone ayrıca, 900 MHz’de B2, 1800 MHz’de C3, 2600 MHz’de E2 ve F2bantlarının sahibi olmuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ