Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Bilişim Google 2017'de drone taşımacılığına başlayacak - Teknoloji Haberleri

        Google Project Wing programının direktörü Dave Vos, Washington'da düzenlenen Hava Trafik Kontrol konferansında drone taşımacılığı sektörüne gireceklerini açıkladı. Vos, drone ile kargo taşıma hizmetinin 2017'de başlamasını amaçladıklarını ifade etti.

        Amazon'un başını çekmek istediği drone taşımacılığı hizmeti, ABD Federal Havacılık İdaresi'nin (FAA) belirlediği kurallar nedeniyle darbe almıştı. Amazon, planlarından vazgeçmeyerek FAA'den izin almış ve deneme uçuşlarına başlamıştı. Belirlenen kurallar gereği en fazla 25 kilo taşıyabilecek drone'lar 60 ila 120 metre irtifada uçabilecek. 120 ve 150 metre arası uçuşa yasak bölge ilan edilirken, üzerindeki mesafelerde helikopterler uçabilecek. Drone'lar aynı zamanda ticari ve sivil hava araçlarının iniş ve kalkış noktalarına yakın yerlerde uçamayacak ve aynı rotaları kullanamayacak.

        Google'ın henüz otonom kontrol sistemleri olmayan ve düzenlemelerin tamamlanmadığı ABD'de nasıl bir plan hazırladığı detaylı olarak bilinmiyor. ABD'de drone taşımacılığına izin veren tek eyalet henüz Virginia. Taşıma amaçlı kullanılan drone'lar ABD'nin dışında Avustralya ve Japonya'da test ediliyor. Google'ın bu ülkelerde bir projesinin olup olmadığı da henüz belli değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ