Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Microsoft Lumia 535 fiyatı - Teknoloji Haberleri

        Başarılı satış rakamlarına ulaşan Lumia 530 yerini ilk defa Microsoft adıyla piyasaya sürülen Lumia 535'e bıraktı. Nokia'nın Microsoft'a devredilmesinin ardından piyasaya sürülen ilk akıllı telefon olma özelliğini gösteren Lumia 535'te ilk dikkat çeken özellik ekran boyunun arttırılmış olması. Lumia 530'da 4 inç olan ekran boyu 5 inçe çıkarılmış. Ekran boyunun arttırılmasına rağmen devamı olduğu Lumia 530'a kıyasla 3 mm daha ince yapıya sahip.

        Göze çarpan diğer bir değişiklik ise fiziksel klavyenin yerini sanal tuşlara bırakmış olması. Telefonun arka kapağı diğer Lumia modellerinden alışık olduğumuz gibi plastik yapıda ve değiştirilebilir 6 farklı renk (siyah, beyaz, gri, mavi, yeşil ve turuncu) seçeneği sunuluyor. Çıkarılabilir arka kapak altında ise SIM kart, Micro SD ve değiştirilebilir batarya bulunuyor. Ayrıca arka kapak üzerinde artık Microsoft logosu mevcut.

        Windows Phone 8.1 işletim sistemiyle birlikte gelen Lumia 535'te 1GB RAM kapasitesine ve 8 GB dahili hafızaya sahip. MicroSD kart kullanımıyla bu hafızayı 128 GB daha arttırmak mümkün. İşlemci olarak 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 200 kullanan Lumia 535, Adreno 302 grafik işlemcisini kullanıyor. Lumia 535'te 530 modelinde yer almayan ön kamera artık mevcut. Ayrıca Lumia 530 modelinde bulunmayan LED flaş da Lumia 535'e eklenmiş. Lumia 535 1905 mAh bataryasıyla günlük kullanımı rahatlıkla karşılayacak kapasiteye sahip. Bu özelliklerinin yanında Lumia 535 4G bağlantı desteği sunmamakta, 4G bağlantısına ihtiyaç duyan kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir özellik.

        Lumia 535'in fiyatı ise 500 TL. Giriş segmentinte yer alan Lumia 535, Windows tabanlı akıllı telefon tercih eden kullanıcılara ve akıllı telefona geçiş yapmayı düşünenler için uygun bir tercih olabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ