Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Vestel akıllı telefonu Venus'le milyon satış hedefliyor - Teknoloji Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        Vestel ilk olarak 2014’te tanıtımını yaptığı akıllı telefonu Venus’ün üçüncü serisi V3’ü dün düzenlenen bir toplantıyla görücüye çıkardı. 5570, 5070 ve 5040 olmak üzere üç yeni modelle tüketicilerin beğenisine sunulan V3 serisi hem tasarım hem de güncellenmiş donanımıyla dikkatleri çekti. Etkinlik esnasında açıklamalarda bulunan Vestel İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, Türkiye’nin teknoloji dünyasında öne çıkabilmesi için kendine olan güveninin artmasının gerektiğini söyledi. Yeni V3’ün bu özgüvenin sonucu olarak ortaya çıktığını vurgulayan Erdoğan, “Bir sene önce piyasaya sürdüğümüz ilk Venus’le Vestel tarihinde yeni bir sayfa açtık. Bugün Venus’ün yeni modeli V3 ile birlikte çıtayı daha da yukarıya taşıyoruz. Gurur duyduğumuz mühendislerimizin yeteneği ve zekâsının ürünü olan Venus V3, özgünlüğü ve yenilikçi özellikleri ile rekabetçi bir ürün olacak” dedi.

        “Venus ile 1 yılda 3 milyon adet yurtiçi satış ve 1 milyon adet ihracat hedefliyoruz” diyen Erdoğan, 5570, 5070 ve 5040 olmak üzere üç yeni modelle tüketicilerin beğenisine sundukları V3 serisinin üst segmente yönelik tasarlanan 5570 modelinin, şarj süresini yüzde 75 hızlandıran “Quick Charge 2.0 özelliği”, 13MP arka ve 8MP ön kamerası, 5.5’’ Full HD IPS ekranı, 8 Çekirdekli 64 bit Qualcomm işlemcisi, 2GB RAM’i ve 32GB dahili depolama kapasitesiyle üstün bir akıllı telefon deneyimi sunduğunu aktardı.

        İHRACAT ARTACAK

        Son serideki yerlilik oranının ilk çıkardıkları telefon ile aynı olduğuna değinen Erdoğan, yerli üretime teşvik kapsamında vergilerle ilgili olarak yetkililerle görüşmelerinin devam ettiğini de söyledi.

        125 GRAMLIK 5570’IN ÜÇ RENK SEÇENEĞİ VAR

        Venus V3 5570’in 5.5” ve 5070’in 5.0” büyüklüğündeki Full HD IPS ekranının, renklerin canlılık ve parlaklığını artırarak akıllı telefonda film izleme ve oyun oynama keyfini artıracağı belirtildi. İnci beyazı, tekno gri ve altın renk seçenekleriyle sunulan 5570, 152 gr. hafifliğiyle de segmentinin en iyileri arasında yerini alıyor.

        ‘YAZILIMCILARI ÜLKEDE TUTAMIYORUZ‘

        Turan Erdoğan, Türkiye’deki en büyük sorunlardan birinin yerli yazılım adına mühendislerin Türkiye’de durmaması olduğunu belirterek “Yazılım mühendisi arıyoruz ve yeterli sayıda mühendis bulamıyoruz. Dijital devrimi kaçırmak istemiyorsak beyin göçünün önüne geçmemiz gerekir” ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ