Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Hearthstone: The League Of Explorers son seviye rehberi - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / GAZETE HABERTURK

        HEROIC SKELESAURUS HEX

        Neden Mill Rogue? Rakibinin temposunu lehine daha iyi kullanabilen başka bir deste olmadığı için!

        NASIL OYNANMALI?

        ■ Skelesaurus Hex’in kahraman özelliği oldukça tehlikeli. Herhangi bir kartı 0 mana’ya atabilme yeteneği savunmanızı epey yıpratacaktır. Temposu ile yarışmak mümkün olmayan bu desteye karşı yapabileceğiniz en iyi şey, kahraman özelliğini kullandırmamak olur. Bunun için de bol bol kart çektirip elinde maksimum sayıda kart tutmasını sağlamalısınız!

        ■ “Brann Bronzebeard” ve “Coldlight Oracle” kartları ile bir anda bütün destesini yakabilirsiniz. Bu kombonuzu kendi destenizden kart yakmadan kullanmaya dikkat edin!

        ■ Eğer rakip minyonları üstün gelmiş ise, “Vanish” ve “Preparation” kombonuz ile tekrardan oyuna ortak olabilirsiniz.

        ■ “Saboteur” kartı tempo anlamında büyük bir avantaj sağlayacaktır. En azından “Skelesaurus Hex”in rastgele bir kartı 5 mana’ya kullanması canınızın çok azalmaması için yeterli olacaktır.

        ■ Şimdiye kadarki bütün maceraların en zor boss’larından biriyle karşılaşmaktasınız. Ne yazık ki şans yanınızda olmadan bu maçı kazanmanızın imkânı yok! Yeniden denemekten çekinmeyin, birinde mutlaka kötü bir başlangıç yakalayıp cezalandıracaksınız!

        HEROIC RAFAAM UNLEASHED

        Neden Priest? Bir karşılaşmada yavaş bir tempo varsa, maçı kazanan daima Priest’tir!

        NASIL OYNANMALI?

        ■ Rafaam eline geçirdiği “The Staff Of Origination” ile inanılmaz bir güce kavuşmuştur. Sadece üç turda bir hasar verebiliyorsunuz. Ayrıca üçüncü tura geçildiğinde güçlü bir minyon da cabası! Neyse ki Rafaam, hızlı bir oyun oynamıyor. Böylece güçlü yaratıklarını “Mind Control” ile kendi tarafınıza çekebilirsiniz.

        ■ Ayrıca bu güçlü yaratıkların bir başka dezavantajı var. “Big Game Hunter” ve “Shadow Word: Death” kartlarınız bu güçlü yaratıkları, oyunun temposunu aleyhinize çevirecek şekilde, yok edecektir!

        ■ “Entomb” kartı yine bu yaratıklara önlem olarak destenizde bulunuyor. Kullandığınız takdirde, artık sizin destenizde güçlü yaratıklar var demektir!

        ■ “Lightbomb” ve “Doomsayer” kartlarınız oyunu kontrol etmenizi sağlayacaktır. Özellikle her ikinci tur sonunda tahtaya konulmuş bir “Doomsayer” kartı, elinizde ekstra kalacak bir “Shadow Word: Death” demek oluyor!

        ■ “Summoning Stone” minyonunuz oyunda ise, yapacağınız her büyünün “mana” değerine eş bir minyon daha tarafınıza eklenecek. Bu da oyundaki yavaş temponuzun bir anda ortadan kalkmasını sağlar!

        HEROIC THE STEEL SENTINEL

        Neden Paladin? Kahraman özelliği “Reinforce” ile aradığınız hasar gücüne kavuşabildiğiniz için!

        NASIL OYNANMALI?

        ■ Ne yaparsanız yapın sadece 1 hasar alan bir rakibe karşı Paladin sınıfının birçok silahı bulunmakta. Özellikle “Aldor Peacekeeper” ve “Humility” kartlarınız çok hasar veremezseniz bile sizi hayatta tutacaktır.

        ■ “The Steel Sentinel” oldukça fazla sayıda silah kullanıyor ve yavaş yavaş sizi öldürmeye çalışıyor. “Acidic Swamp Ooze”, “Harrison Jones” ve “Blingtron 3000” kartlarınız, silahlarını etkisiz hale getirecektir!

        ■ “Knife Juggler” kilit kartınız! Savunması yok iken kullanmanız boşa harcamanız anlamına gelir. Unutmayın, rakibinizle takasa girmeden hasar vermenizi sağlayacak sayılı kartlarınızdan! Olabildiğince verim almaya çalışın.

        ■ “Stampeding Kodo”, saldırı gücü 1 olan kartları yok etme özelliğine sahip. Destenizdeki diğer kartlarla uyum içinde kullanıldığında ortadan kaldıramayacağı minyon yok!

        ■ “Divine Shield” özelliği bulunan kartlarınız rakibin yapay zekâsını avantajınız haline getirecektir. Zararına takaslara mecbur bırakarak, maçta avantajı elinizde tutabilirsiniz.

        HEROIC ARCH-THIEF RAFAAM

        Neden Shaman? Rafaam bu karşılaşmanızda destenizi çalacak! En uyumsuz kartlar Shaman’ın elinde!

        NASIL OYNANMALI?

        ■ The League Of Explorers ekibinin yedekte beklettiği desteyle karşılaşmayı gerçekleştireceksiniz. Bu destenin en önemli kartı “Rare Spear”. Rakip ne zaman “rare” değerinde bir kart oynarsa güçlenen bu silah maçı kazanmanızı sağlayacak.

        ■ Size ait olan desteyi kullanıyor diye Rafaam’a kızmayın! Bu deste ile en fazla üçüncü turdan sonra oynadığı kartlar tamamen kart çekme üzerine olan kartlar olacak. Bu durumda kendi kartlarını çabucak bitirecektir.

        ■ “Ancient Watcher”, “Vitality Totem”, “Nerubian Egg” gibi normal şartlar altında saldırma becerisi bulunmayan kartlar size fazla hasar verememesini sağlayacaktır!

        ■ “Alarm-o-bot” kartı sayesinde her tur bir “rare” kart atmış olacak. Bu da “Rare Spear” kartınız için sınırsız güç demek olacak. Birkaç tur içinde rakibinizi yenmeniz mümkün!

        E-SPOR PANELİ SİZLERİ BEKLİYOR

        OYUNDER'in GameX içerisinde gerçekleşecek etkinlikler kapsamında düzenlediği Dijital Sporculuk ve e-Spor Paneli yarın 15.00-16.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Panelde elektronik sporların geçmişten günümüze kadar hangi ivmeyle yükseldiğinden e-sporcu olmak için nelere ihtiyaç duyduğunuza kadar birçok şey konuşulacak. Konuşmacılar arasında oldukça ünlü isimler yer alıyor. Konuşmacılar: Kemal Sadıkoğlu (Team Secret), Bünyamin Aydın & Mustafa Tatlıcı (Space Soldiers), Bora Koçyiğit (Riot Games) ve Kaan Kural. Moderasyon: İlker Karaş & Tansu Kendirli. Ayrıca katılımcılar, sorularıyla bu alanda yıllarını harcamış, yüksek tecrübeli insanlardan da cevaplarını alabilecekler.

        GEFORCE CUPS HEYECANI DEVAM EDİYOR

        MSI’ın ana sponsor olduğu, Logitech ve ByNoGame’in desteklediği NVIDIA’nın e-spor turnuvası GEFORCE CUPS, League of Legends, Rocket League, Heroes of the Storm ve CS:GO turnuvaları ile devam ediyor. Birbirinden güzel hediyelerin dağıtılacağı online etkinliklerde birinci olan oyuncular MSI GeForce GTX 960 GAMING 2G’nin sahibi olacak. İkinci olan oyuncular Logitech Gaming Mouse ve ByNoGame 100 TL Site Bakiyesi, üçüncü olan oyuncular ise ByNoGame 50 TL Site Bakiyesi kazanacak! Kayıt için http://bit.ly/geforcecups adresini kullanabilirsiniz.

        DENEYİMLEDİK

        PROGAMER'LAR İÇİN TASARLANDI: RIG 500E

        Oyun segmentindeki başarılı kulaklıklarıyla amatör ve profesyonel tüm oyunseverlerin gözdesi olan Plantronics, merakla beklenen RIG 500, RIG 500E ve RIG 500HD’yi tanıttı. Plantronics’in RIG serisinde yer alan RIG 500E, yoğun e-spor karşılaşmaları için özel olarak tasarlandı. Ses kalitesinin yanında esnekliğe de önem gösterenlerin ilk tercihi olan RIG 500E’nin akustik profilini ihtiyacınıza göre ayarlayabiliyorsunuz.

        Uzun idmanlar için hava delikli tasarımı ile hayatınızı kolaylaştıran RIG 500E, ergonomik bir yapıya sahip. Dolby 7.1 ses için yüksek yalıtımlı olan RIG 500E, çıkarılabilir hareketli mikrofon ve sökülebilir kablolarıyla da oyuncuların rahat bir pozisyon almasına olanak tanıyor.

        RIG 500 serisini tanıtmak için Türkiye’ye gelen Plantronics Oyun Segmenti Yöneticisi Gregory Morquin, “Oyuncularla bir araya gelerek yakın bir çalışma gerçekleştirdik. Özellikle rekabet için detaylar çok önemliydi. Bu rekabetten esinlenerek RIG 500 serisini tasarladık ve profesyonel oyuncuların konforlu ve güvenilir şekilde oyunun keyfini çıkarmalarını sağladık’’ dedi.

        TEAM SOLOMID'İN YENİ YILDIZI YELLOWSTAR

        Uzun bir süre Fnatic’te kaldıktan sonra ekipten ayrılan Bora “YellOwStaR” Kim’in hangi takımda oynayacağı büyük bir merak konusuydu. Tabii e-spor camiası hâlâ yetenekli oyuncunun siyah turuncu formadan, daha da önemlisi arkadaşlarından ve ailesinden ayrılmasının etkisinden çıkamamıştı. Ama nereye giderse gitsin, gideceği yerin kesinlikle çok büyük bir ekip olacağı herkesin tahminiydi.

        TSM’in sahibi Andy “Reginald” Dinh, IEM San Jose’den hemen önce takımın sadece bu turnuvalık olduğunu açıklamıştı. Ekipte geçici konumda bulunan tek oyuncu Ryan “KaSing” Tsang, turnuvayı kaybettikten sonra TSM’den ayrılıp Team Vitality’le sözleşme imzalamıştı. Herkesin aklına o soru gelmişti: “Destek rolüne kim gelecek?” Reginald lafı dönüp dolaştırsa da bir video ile yetenekli Fransız oyuncu “YellOwStaR”ın ekibe katıldığını açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ