Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Pil ömrünü en fazla tüketen uygulamalar - Teknoloji Haberleri
        1

        Wickr

        2

        Wickr, ‘uçtan uca şifreleme’ ve ‘kendi kendini yok eden mesaj’ kullanımını başlatan ilk iletişim uygulamaları arasında. EFF’nin güvenli mesajlaşma sıralamasında 7 üzerinden 5 puan almış. Gizliliği evrensel bir insan hakkı olarak nitelendiren Wickr şirketi, AES256 algoritmasına dayalı çok katmanlı şifreleme kullandığını belirtiyor.

        3

        Telegram

        4

        Paris'te 13 Kasım’da düzenlenen saldırıların teröristler tarafından Telegram kullanılarak organize edildiği söyleniyor. EFF’e göre güvenlik açısından Telegram’ın standart ayarları 7 üzerinden 4, gizli sohbet uygulaması ise 7 üzerinden 7 puana sahip.

        5

        WhatsApp

        6

        Tüm mesajlara uçtan uca şifreleme özelliği getiren WhatsApp’in bu adımı yaklaşık 1 milyar kullanıcısını memnun edecek. EFF güvenlik listesinde 7 üzerinden 6 gibi iyi bir puan alan WhatsApp’in şifreleme sistemi, AES256 şifreleme standardının yanı sıra mesajın orijinalliğini garantileyen şifrelenmiş mesaj doğrulama kodu HMAC’a da sahip.

        10

        Open Whisper Systems'a ait Signal yazılımı ücretsiz ve herkese açık bir kaynak. Apple’ın iOS’u ve Android için şifreli telefon görüşmesi ve yazılı mesajlaşma hizmeti sunuyor. Open Whispers Systems, Signal Protocol’ü WhatsApp’e entegre etmek için WhatsApp ile ortaklığa gitti.

        11

        Silent

        12

        Şifrelenmiş iletişim teknolojileri konusunda uzman Silent Circle şirketine ait Silent, hem yazılım hem de donanım sunması ile dikkat çekiyor. Şirket, Blackphone ile ‘dünyanın özel tasarımlı ilk akıllı telefonunu ürettiğini’ belirtiyor.

        19

        Çevrimiçi sosyal oyun dünyasının önde gelen şirketlerinden olan Zynga, Words With Friends isimli oyunu dünyanın en popüler cep kelime oyunu olarak biliniyor.

        20

        Oyuncuların yaratıcılıklarını ve kelime dağarcıklarını konuşturdukları oyunu kısaca tanımak gerekirse, edinilen harflerle uygun kelimeler yaratarak puan kazanmak amaçlanıyor.

        21

        Kelime üretme ve puanlama sisteminde özenli sınıflandırmaların yer aldığı bu oyunun sosyal yönü de son derece güçlü. Oyun; iOS ve Android uyumlu.

        28

        4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi 2006 devresi öğrencisi Mark Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, öncelikle Harvard öğrencileri için kurulmuştu.

        29

        Daha sonra Boston civarındaki okulları da içine alan Facebook, iki ay içerisinde Ivy Ligi okullarının tamamını kapsadı.

        30

        Milyonlarca insanın üyeliğinin bulunduğu Facebook gerçek bir telefon düşmanı.