Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Counter Strike'da çirkin Türkiye haritası - Teknoloji Haberleri

        Dünyada en yaygın bilgisayar oyunları arasında yer alan Counter Strike'da bir kullanıcının oyun için geliştirdiği özel Türkiye haritasında Atatürk hakkında çirkin görseller kullandı. Oyun içerisinde tasarlanan binaların duvarlarında poster gibi yerleştirilen çirkin ve Atatürk ile alakası olmayan görsellerin yanı sıra görsellerin altında "Atahürg" ifadesine yer verildi.

        Ayrıca Türkiye diye tasarlanan şehrin sokakları daha çok Arap şehirlerini andırdığı için de Türk kullanıcıların tepkisini çekti.

        Atatürk'e yönelik bu çirkin görsel ve ifadelerin bulunduğu Counter Strike'ın Türkiye haritasını satın alan Türk kullanıcıların başlattıkları imza kampanyası ve şikayetleri üzerine harita sanal oyun marketi olan Steam'den kaldırıldı. Kısa bir süre sonra yeni bir güncelleme yüklenen bölümün ismindeki 'Türkiye' ifadesi 'bir Akdeniz ülkesi' diye değiştirilirken, Atatürk ile alakası olmayan çirkin görsellerde oyun içerisindeki duvarlardan kaldırıldı.

        Counter Strike'ın üreticisi Valve'nin hesabından Steam'e yüklenen bölüm Türk kullanıcıların çabası ve şikayetleri sayesinde 24 saat bile geçmeden oyun şirketi tarafından önce kaldırılmış sonrasında ise rahatsız edici bölümler çıkarılarakgüncellenmişoldu.

        'HARİTAYITASARLAYANIN RUS OLDUĞU İDDİASI'

        Oyun içerisinde Atatürk'e çirkin ifadelerin kullanıldığı bu haritayı tasarlayan kişinin kim olduğu ise bilinmiyor. Counter Strike, açık kaynaklı bir oyun olduğu için ilgilenen herkes kendi oyun haritasını tasarlayıp satışa sunabiliyor. Sosyal medya ve forumlarda dolaşan iddiaya göre ise bu oyun haritasını tasarlayan kişinin bir Rus programcı olduğu konuşuluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ