Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Brüksel'deki saldırılardan sonra Facebook'a tepki - Teknoloji Haberleri

        Avrupa ve tüm dünya bu sabah Brüksel'de meydana gelen patlamalarla uyandı. Metro ve havalimanında gerçekleştirilen 3 patlamada ölü sayısına yönelik kesin bir açıklama henüz yapılmazken son haberlere göre30'a yakın kişi hayatını kaybetmiş 10'ün üzerindeki insan da yaralandı.

        SOSYAL MEDYADABÜYÜK TEPKİ

        Patlamalar tüm dünyada flaş haber olarak servis edilirken sosyal medyada da büyük yankı buldu.Zor bir güne uyanan Belçikalılar ise sosyal medya devi Facebook'a sitem etti. Paris başta olmak üzere birçok terör olayında 'Güvende misin?' (Safety Check) uygulamasını devreye sokan Facebook, Brüksel'deki patlamalar için ilk saatlerde bu uygulamayı tercih etmedi.

        ULUSLARARASI MEDYAYA DA YANSIDI

        Twitter ve Facebook kullanıcısı olan birçok Belçika vatandaşının "Güvende misin? uygulamasının açılması için çağrı yapmasının ardından patlamalardan yaklaşık 3 saat sonra uygulama devreye girdi.

        Konu İngiltere ve ABD başta olmak üzere birçok önemli yayın organında haber oldu. İngiliz İndependent ve ABD'li Bussines Insider gibi önemli yayın organı haberi "Patlamalardan sonra Facebook hala güvenlik kontrolünü devreye sokmadı" başlığıyla verdi.

        'GüVENDE MİSİN?' UYGULAMASI NEDİR?

        Safety Check uygulaması,Facebook'un terör saldırılarında ve acil durumlarda olayın gerçekleştiği bölgedeki Facebook kullanıcılarının güvenliğini teyit etmesi amacıyla kullanılıyor. İlk olarak 2015 Kasım ayındaki Paris saldırılarında devreye sokulmuştu. Sonrasında Ankara'daki patlamalarda da Facebook tarafından kullanıma açılmıştı. Uygulamada kişiler kendilerinin hayatta olduğunu belirtebildiği gibi, bir arkadaşının hayatta olduğunu da işaretleyebiliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ