Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji PlayStation 5 neler sunacak? - Teknoloji Haberleri
        1

        Uzmanlar, PlayStation 4 piyasaya sürüldüğünden bu yana Sony'nin bir sonraki konsolunun ne gibi yenilikler sunabileceği üzerinde kafa patlatıyorlar.

        2

        Criteron'un eski geliştiricilerinden, Burnout serisinin sorumluluğunu üstlenen Paul Ross, PlayStation 5'in çok daha gerçekçi fizik motorlarıyla gelmesini, bu sayede daha dinamik ve etkileşimli oyun dünyaları sunmasını bekliyor.

        3

        4K oyunlar: Oyun bilgisayarları oyunları 4K çözünürlükte çalıştırabiliyor. PS4 ve Xbox One ise en yüksek çözünürlük olarak Full HD'yi destekliyor. Bu yüzden PS5 için bir sonraki adım, 4K oyunlar olmalı.

        4

        Ultra HD Blu-ray sürücüsü: Araştırmalar, oyun tutkunlarının halen kutulu oyun satın aldığını gösteriyor. Bu yüzden PS5'in optik bir sürücüyle gelmesini bekleyebiliriz. Umudumuz, konsolun 4K videonun önünü açan bir Ultra-HD Blu-ray sürücüsüyle gelmesi.

        5

        Hepsi bir arada konsol: Sony, PlayStation 5'i TV izlemeye, DLNA akışı yapmaya izin veren komple bir medya cihazına dönüştürebilir.

        6

        İnternetten oyun akışı: Gelecekte oyunları kendi cihazlarımız üzerinde değil, uzaktaki güçlü bilgisayarlar üzerinde çalıştırıp, video akışı üzerinden oynama ihtimalimiz var. Bunun PS5'te ne kadar gerçeğe dönüşeceği ise şimdilik bilinmiyor.

        7

        Sanal gerçeklik (VR) desteği: Şu anki en büyük oyun trendi, sanal gerçeklik. Sony'nin VR gözlükleri PlayStation VR, muhtemelen PS5 ile de çalışacak. Gelişen donanım desteği, bizi PS4'tekinden daha iyi sanal dünyalara sokabilir.

        8

        Geriye uyumluluk: PlayStation 5'te sevdiğimiz eski oyunları oynamak harika olurdu. Bu özellik PS5'in çekiciliğini artırabilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ