Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Microsoft'un yapay zekası Twitter'da! - Teknoloji Haberleri

        Microsoft'un uzun uğraşlar sonucunda Twitter kullanıcılarının İngilizce olarak sohbet edebileceği bir yapay zekaya sahip olan Tay.AI isimli sohbet botu, resmi Twitter hesabı olan @TayandYou adlı profilin açılmasından 24 saat içinde kapatıldı.

        Otomatik olarak geliştirilen yapay zekasına göre cevap veren Tay.AI, teknik olarak genç bir kız gibi kendisine atılan tweetlere cevap verecek ve sohbet edecekti. Ancak 24 saat içinde attığı tweetlerde ırkçı, seksist ve küfürbaz cevaplar veriyor olması projenin geri çekilerek düzenlenmesine yol açtı.

        Tamamen güzel düşünceler ile ilk tweetini "Hello World!" yani, "Merhaba Dünya!" olarak atıp faaliyete geçen profil, daha sonra "Kadınlar değersizdir", "Soykırımı destekliyorum", gibi cevapları ile ırkçı, Nazi sempatizanı, seksist ve küfürbaz cevapları ile tepki çekince resmi sitesi olan tay.ai üzerinden "Vay. Yoğun gün. Yorgunluğumu atmak için bir süre çevrim dışı olacağım. Yakında yazışırız." notu ile düzenlemeler yapılması adına kapatıldı.

        Bu durum aslında yapay zekanın şu anda elverişli olmadığını gösterse de birçok kullanıcı #justiceforTay etiketi ile kapatılmasına karşı çıktı. Bu etiketi kullanarak aslında Tay'in kendisinin doğru ve yanlışı ayırt edilmesi ve milyonlarca Twitter kullanıcısı tarafından eğitilmesi isteniyor. Bakalım ilerleyen günlerde tekrar aktif olması beklenen Tay, yapılacak düzenlemeler sonrasında ne gibi cevaplar verecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ