Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Cumhurbaşkanı Erdoğan 4.5G ile ilk kez bağlandı - Teknoloji Haberleri

        Türkiye'de 4.5G dönemi resmen başladı. Washington'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cep telefonu aracılığıyla Türkiye'deki "4.5G IMT-Advanced Hizmetlerinin Sunulmaya Başlaması" törenine canlı bağlantı ile katıldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile 4.5G teknolojisiyle görüntülü konuşma yaparak söz konusu teknolojinin ilk denemesini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzaktan katıldığı törende, cep telefonundan bir konuşma yaptı.

        4.5G projesinin gerçekleştirilmesinde emeği geçen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile sektörün temsilcilerine teşekkür eden Erdoğan, Türkiye ve yerli üretim adına atılan en küçük adımın dahi önemli inkişaflara sebep olacağını ve bu yöndeki çalışmaları gönülden desteklediğini söyledi.

        4.5G'YE NASIL GEÇİLİR?

        -4.5G'ye geçmek isteyen kullanıcıların öncelikle ilgili işletmeciye SMS, çağrı merkezi, internet ve benzeri yollar ile 4.5G geçiş onayının iletilmesi gerekiyor. Abonelik geçişlerinde aboneler tarafından gönderilecek SMS'ler ücretsizdir. Abonenin talebi halinde benzer yöntemler ile 2G veya 3G hizmetine geri dönüşü mümkündür.

        -Ayrıca 4.5G hizmetinin alınabilmesi için cihazın ve SIM kartın 4.5G teknolojisi ile uyumlu olması, telefon ayarlarından 4.5G/LTE seçeneğinin açık tutulması ve 4.5G kapsama alanında bulunulması gerekli. Sim Kartınızın uyumlu olup olmadığını operatörlerin iletişim ve çağrı merkezlerinden öğrenebilirsiniz.

        4.5G TARİFELERİ İÇİN ABONE KORUMA ALTINDA

        -4.5G'ye geçiş yapan abonelerin geçiş öncesindeki tarifeleri ve diğer hakları korunuyor. 4.5G aboneliğine geçiş yapıldığında, abonenin aksi yönde bir talebi olmadığı sürece varsa taahhütnamesi kapsamındaki hakları taahhüt süresince korunuyor ve abonenin onayı dışında tarife paketi veya tarife değişikliği yapılmıyor.

        -İşletmeciler tarafından, geçiş yapmamış abonelere 4.5G'ye geçişe ilişkin olarak SMS, Flash SMS, çağrı merkezi, internet, kayıtlı e-posta, Sesli yanıt sistemi ve benzeri yöntemler ile yılda en az 4 kez teklif sunulabilecek.

        -İşletmeciler tarafından 4.5G'ye geçmek isteyen abonelere, geçmek istediği tarife paketi, tarife paketinin yürürlüğe gireceği tarih, tarife paketinin ücreti, cihaz, SIM kart uyumuna ilişkin ayrıntılı bilgilendirme yapılacak.

        -4.5G'nin sunduğu yüksek hız nedeniyle internet kullanımlarınızda önemli ölçüde artış olacağı ve kota aşımında karşılabileceğiniz muhtemel maliyetler açısından dikkatli olmanızda fayda var.

        4.5G DESTEKLEYEN TELEFONLAR

        Telefonunuzun bu teknolojiyi destekleyip desteklemediğini öğrenmek istiyorsanız, klavyenizin Ctrl+F tuşlarına basarak açacağınız arama konsoluna telefon modelini girip aramanız yeterlidir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ