Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Android N'de seamless update işlevi yer alacak - Teknoloji Haberleri

        Android N'nin en ilginç özelliklerinden biri, Google'ın "seamless update" ("kesintisiz güncelleme") olarak adlandırdığı işlev olacak. Bu işlev, sistem güncellemelerinin arka planda, telefonu kullanmanıza engel olmadan yüklenmesine izin verecek.

        Android güncellemeleri sırasında telefonunuzu veya tabletinizi kullanmanız, genellikle mümkün olmuyor. Güncelleme işlemi esnasında sistem dosyaları üzerinde değişiklik yapıldığından, sistem bir süre kullanılmaz durumda kalıyor. "Kesintisiz güncelleme" işlevi ise güncelleme paketini arka planda, farklı bir sistem bölümünde gerçekleştiriyor. İşlem tamamlandığında sistem, güncellenen ikinci sistem bölümünden başlatılıyor. Tüm bu işlemler sırasında kullanıcının hiçbir şey yapması gerekmiyor.

        Bununla birlikte işlevin çalışabilmesi için telefonda iki ayrı sistem bölümü bulunması gerekiyor. Google'ın Nexus 5X ve 6P gibi telefonlarında bu tür bölümler oluşturmak teknik olarak mümkün. Ancak bu işlem riskli ve muhtemelen zahmetli olduğundan Google, işlevi sadece bundan sonra tanıtacağı telefonlarında kullanmayı planlıyor. Benzer şekilde diğer üreticilerin yeni işlevi sadece yeni tanıtacakları cihazlarda kullanması bekleniyor.

        Bu durum biraz hayal kırıklığı yaratsa da, güncelleme almayan telefonları düşündüğümüzde pek şaşırtıcı değil.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ