Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Over watch çıktı - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        Blizzard’ın uzun süredir beklenen oyunu Overwatch, 23 Mayıs gecesi tüm dünyada aynı anda piyasaya çıktı. League of Legends, DOTA 2 gibi MOBA türündeki oyunların önemli unsurları olan takım oyunu ile Team Fortress’ın aksiyonunu bir araya getirmeyi başaran yapım, müthiş bir reklam kampanyasıyla birlikte kaplarını açtı. Oyunun çıkmasına bir hafta kala dünyanın birçok noktasında, oyun karakterlerinin dev aksiyon figürleri belirmeye başladı. Bu da oyuna olan ilgiyi epey artırdı.

        Daha önce açık ve kapalı olarak beta versiyonlarını deneyimleyebildiğimiz yapım toplamda 190’ın üzerinde ülkede, on milyona yakın oyuncu tarafından deneyimlendi ve geçer not aldı. Bu kadar kısa süre zarfında böyle bir rakama ulaşması Blizzard’ın ne kadar ihtiyaç duyulan bir oyun ortaya çıkardığının göstergesi diyebiliriz. Oyunda şu an için 4 farklı rol ve toplamda 21 karakter mevcut! Ayrıca dört farklı harita tarzının bulunduğu oyundaki kimi maçlarda savunma kimi maçlarda saldırı odaklı oyununuzu ön plana çıkarmanız gerekiyor. Açılışta bir Blizzard klasiği Ne yazık ki açılış gecesi yoğunluk sebebiyle Blizzard ‘server’larını açıklanandan tam 2 saat sonra kullanılır hale getirebildi. Hearthstone ve World of Warcraft gibi oyunlarında da zaman zaman karşımıza çıkan ‘server’ yetersizliği problemi Overwatch’ta da oyuncuların peşini bırakmadı. Blizzard’ın kısa sürede olaya el atması ile tatlıya bağlanan talihsizlik, umarız ilerleyen günlerde bir daha karşımıza çıkmaz!

        UNCHARTED 4: BİR HIRSIZIN SONU

        Naughty Dog tarafından geliştirilen ve sadece PlayStation 4 platformlarında oynanabilen film tadında bir aksiyon oyununa hazır mısınız? Bence hazırsınız.

        Uncharted 4, birçok oyuncuyu tatmin edecek kadar başarılı bir yapım. Günümüzde oyunların gitgide kolaylaştığı, bulmaca ve çeşitli atraksiyonlardan uzaklaştığı bir dönemde ekran başında keyifli saatler sunuyor. Türkçe dublaj ve altyazı gibi kritik meseleleri de içinde barındıran yapım, Nathan ve Sam’in bir botta, bilinmeyen bir grup askerden kaçmasıyla başlıyor. Nathan Drake karakteri, oyun dünyasında “bela mıktası” denebilecek bir karakteridir ve seri boyunca her oyunda başı türlü belalara girmiş, şans eseri diyemeyeceğimiz şekilde de bu belalardan kurtulmuştur.

        Yıllar içinde yaşlanan karakterimiz artık biraz daha temkinlidir. Fakat huylu huyundan vazgeçmez ve bu noktada da olaylar gelişir. Film tadında bir oyun deneyimi sunan “Bir Hırsızın Sonu”, her saniye sizi aksiyonun içinde tutuyor. Patlayan araçlar, kopan halatlar ve durmayan bir aksiyon hali... “Uncharted 4” dediğinizde bunlar artık sıradan şeylerdir. Bütün bu aksiyonu verirken oyunun nasıl bir oynanışa da sahip olduğundan bahsedelim. Gayet basit! Bu kadar kısa yazmamı beklemiyordunuz belki ama özellikle aksiyon oyunlarda (Dark Souls gibi oyunlar hariç) birkaç tuşla dünyanın işini yapabilirsiniz. “Tut, atla, zıpla, yakala, yuvarlan” gibi anlık tepkilere zaten God of War ile fazlasıyla alıştırıldık. Nathan Drake bir define avcısı. Bu kimliği onu her defasında biraz daha aksiyonun ortasına sürüklüyor. Bu sürüklenme aşamasında da etkileyici bir atmosfer ve hazineye giden ipuçlarını toplayarak olayları çözmeye çalışıyorsunuz. Oyunda dört farklı multiplayer mod var.

        Team Deathmatch, Plunder, Command ve Ranked Team Deathmatch. Oyunun hikâyesini bitirdikten sonra çok oyunculu modda heyecanınızı devam ettirebilirsiniz Oyunun geneli kadar başarılı olduğu bir diğer konu, Türkçe seslendirme kısmı. Son dönemde çıkan önemli oyunlarda olduğu gibi bu oyunda da karakterlerimizi önemli ve başarılı isimler seslendiriyor. Nathan Drake, Okan Yalabık; Victor Sullivan, Ege Aydan; Elena Fisher, Ceyda Düvenci; Chloe Frazer, Dolunay Soysert; Sam Drake, Rıza Karaağaçlı ve Vargas, Talha Sayar gibi. Macera oyunlarını seven vePlayStation 4 üzerinde keyifli ve aksiyon dolu bir oyun isteyenler için Uncharted 4 parlak bir seçenek gibi görünüyor. Herkese iyi oyunlar!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ