Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Point Blank’te 2. sezon - Teknoloji Haberleri

        İlker KARAŞ - Asım ÖNER / HT CUMARTESİ

        Point Blank 2. Sezon Turnuvası İstanbul’da gerçekleştirilen büyük final ile sona erdi. 3 ay boyunca Ortadoğu, Azerbaycan ve Türkiye’den 800’ün üzerinde takım online olarak mücadele etti. HWA, CREW, Aurora gibi köklü takımların yer aldığı final arenasından Azeri temsilcisi CREW, üst üste 2. kez şampiyon oldu ve 10 bin TL nakit para ödülünü kazandı.

        CREW aynı zamanda geçtiğimiz ay Güney Kore’de düzenlenen PBWC‘de de (Point Blank World Challange) dünya üçüncüsü olmuş ve 4 bin dolar nakit para ödülü kazanmıştı. PBST (Point Blank Sezon Turnuvası), yılda 4 kez düzenleniyor ve her bir turnuva online olarak 2 ay boyunca devam ediyor. Devamındaki bölgesel elemeler ve büyük finalle birlikte 3 ayın sonunda tamamlanıyor. Point Blank’in Türkiye, Azerbaycan ve Ortadoğu’da 10 milyondan fazla oyuncusu var. Yeteneğine güvenen ve e-spor alanında kariyer yapmak isteyen oyuncular için bir hatırlatma yapmakta fayda var; şu an PBST 3. sezon kayıtları devam ediyor ve bu turnuvanın galibi, temsilcimiz olarak bayrağımızı Tayland’ın Bangkok şehrinde düzenlenecek Dünya Şampiyonası’nda dalgalandıracak. Çok küçük bir detay daha: Büyük ödül tam 100 bin dolar!

        OYUN DÜNYASINDAN KISA KISA...

        HIDEO KOJIMA'DAN YEPYENİ BİR OYUN

        Bilindiği üzere Metal Gear Solid’in yaratıcısı, Konami ile yollarını ayırmıştı. Sony’nin basın konferansı sırasında sahneye çıkan Kojima, yeni oyunu ‘Death Stranding’i tanıttı. Oyundaki karakterimize hayat verecek isim ise “Walkind Dead” dizisinden tanıdığımız Norman Reedus!

        YENİ GOD OF WAR OYUNU GELİYOR

        Bir süredir dedikoduları dolaşan “God of War” oyununun çıkışı, E3 etkinliğinde Sony’nin yaptığı resmi açıklama ile doğrulandı.

        RESIDENT EVIL 7 DUYURULDU

        24 Haziran 2017’de piyasaya çıkacak olan sevilen korku oyunu, alıştığımızın aksine bu kez first-person olarak oynanacak. Yeni bir oyun motoru (RE Engine) ile geliştirilen oyun, aynı zamanda PlayStation VR desteği ile geliyor.

        ROCKSTEADY BATMAN'İ VR İLE BULUŞTURUYOR!

        Batman serisinin geliştiricisi Rocksteady, Batman için yeni bir VR projesine yönelmiş durumda. Yapılan duyuruya bakılırsa bundan böyle daha çok hikâye tabanlı bir deneyim bizleri bekliyor. VR destekli dev bir Batman oyunu bekleyenler için üzücü olsa da, tanıtım videosundan etkilenmemek mümkün değil. Ne de olsa adeta Batman’in maskesini takmış, Gotham sokaklarında geziyoruz!

        FİNAL FANTASY XV DE VR DESTEĞİ İLE GELİYOR!

        Sony’nin E3 konferansında, yeni oyunun çıkış tarihi 30 Eylül olarak duyuruldu. Ayrıca Play Station VR desteğinin de olacağı özellikle belirtildi. Yeni oyunda bu desteğin nasıl güzellikler getireceği de yayınlanan tanıtım videosunda net bir şekilde görülebilir!

        TANITIMI YAPILAN DİĞER ÖNEMLİ OYUNLAR

        ■ Recore

        ■ Gears of War 4

        ■ Halo Wars 2 (Beta)

        ■ State of Decay 2

        ■ Battlefield 1

        ■ Titanfall 2

        ■ FIFA 2017

        ■ Legend of Zelda

        ■ Zoom

        ■ Pokemon Sun

        ■ Watch Dogs 2

        ■ Tom Clancy’s Ghost Wildlands

        ■ Tekken 7

        ■ Scalebound

        ■ Horizon: Zero Dawn

        ■ For Honor

        ■ Beyond Good&Evil 2

        ■ The Last Guardian

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ