Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Oyun Warcraft’ın kötü karakteri HotS’ta: Gul’dan - Teknoloji Haberleri

        Asım ÖNER - İlker KARAŞ / HT CUMARTESİ

        Blizzard’ın MOBA türündeki sevilen oyunu Heroes of the Storm’a, Warcraft filminin ve dünyasının önemli kötü karakterlerinden Gul’dan dahil oldu. Gul’dan şamanlığı terk edip kendini kötülüklere adamış bir ‘ork’. İblis lordu Kil’jaeden ile bir anlaşma yapıp halkına sırtını dönmüş. Neredeyse bütün Azeroth’a avucunun içine alacak kadar güçlü. Heroes of the Storm’da ise karşımıza avcı olarak çıkıyor. Yüksek hasar gücüne sahip büyülerinin yanında, neredeyse ölümsüz olduğunu söylemeden geçmeyelim.

        Yetenekler Life Tap (D) : Gul’dan’ın gücünün yapı taşı pasif yeteneği. Bu sayede savaştan hiç çekilmeden koridorunuzda kalabiliyorsunuz.

        Fel Flame (Q): Rakip minyonları en iyi temizleme yeteneğiniz. Orta derece hasar gücüne sahip yay şeklindeki büyünüz. 1.5 saniyelik yeniden kullanım süresiyle sıkça kullanılabilir ve size odaklanmayan rakipleriniz için büyük ceza olabilir!

        Drain Life (W): Gul’dan odaklanarak 3 saniye boyunca her türlü düşmanın canını emip kendine ekleyebilir. Pasif yeteneğiniz Life Tap ile beraber neredeyse hiç bitmeyen can ve ‘mana’ya sahipsiniz. Rakiplerden gelebilecek sersemletici büyüler veya Gul’dan’ı itip çeken büyüler odağınızı bozabilir. Rakiplerinizin böyle yetenekleri varsa kullanmalarına önce izin verin, ardından kaybettiğiniz canları söke söke alın!

        Corruption (E): Üç adet yan yana zehir halkasını yüksek menzilli bir şekilde kullanmanızı sağlar. Zehrin etkisi 6 saniye boyunca devam edecek ve 3 kez kümelenebilecek. Yakın mesafedeki bir rakibe ‘Drain Life’ yeteneğinizi kullandığınızda sizden uzaklaşmaya başlayacak. Bu sırada zamanlamayı doğru ayarlarsanız 3 zehri birden tutturabilir ve muazzam bir hasar verebilirsiniz.

        Heroic yetenekler Horrify (R): İşte Gul’dan’ın gerçek gücünü gösterdiği yere geldik. Benzeri pek olmayan iki heroic yeteneğe sahip olan bu kötü kalpli ork, düşmanlarının kâbusu oluyor. Yeteneğinizi kullandığınız bölgede bir korku çemberi oluşacak. Bu çemberin içinde bulunan rakipler, merkezden dışarı doğru tam 2 saniye boyunca korkuyla kaçacaklar. Slyvanas’ın Mind Control yeteneğinin alan etkili hali diyebiliriz. Horrify yeteneği sayesinde takım savaşlarında büyük bir avantaj kazanacaksınız. Bazen üzerine gelen düşmanları kaçırmak, bazen de kaçmakta olan düşmanları size yakınlaştırmak için kullanabilirsiniz!

        Rain of Destruction (R): “Ben heroic yeteneğimi kalabalıklara kontrol etmek için değil, hasar vermek için kullanmak istiyorum” diyorsanız, “Rain of Destruction” size göre! Hem yüksek menzilli hem de alanın büyüklüğü açısından uç noktalarda bir yok oluş yağmuru yağdırmayı kim istemez? Gökyüzünden düşen meteorlar sayesinde takım savaşlarında, Gul’dan’ın hasar gücü çok daha artabiliyor. Bu yetenek de odaklanma gerektirdiği için güvenli bir pozisyon alın ve rakiplerinizin nereden geldiğini anlamadığı ‘Rain of Destruction’dan kaçışını izleyin!

        KABLOSUZ OYUNCU KULAKLIĞI OLUR MU?

        Ses, bilgisayar oyunlarında oyuncu ile iletişimin en güçlü olduğu noktalardan biridir. Oyuna tepki vermesi; gerektiğinde en ufak ayrıntıları, en büyük gürültüleri duyuran araç da kulaklık ve ses sistemleridir. Günümüzde eski hantal sistemlerin yerini kablolu ve kablosuz 7.1 destekli kulaklıklar aldı. İlerleyen süreçte sadece oyunculara özel kablosuz kulaklıkların çıkması da oyuncular tarafından ilgiyle karşılandı. Bütün bu detayları göz ardı etmeden inceleyen Razer, oyunculara özel kablosuz ve yeni teknolojilerle donanmış kulaklığı ManO’War’ı duyurduğunda büyük bir merak kapladı bizleri. Geçmişte çok fazla kablosuz kulaklık kullanmamış biri olarak, hatta kablosuz araçların performansına hep bir soru işareti ile bakan biri olarak mesafeliydim. Çoğu profesyonel oyuncunun benzer bir tavra sahip olduğunu gözlemledim. Peki gerçekten kablosuz oyuncu kulaklığı tercih edilebilir mi? Kesinlikle “Müthiş bir rahatlık” diyebilirim. Şarj haricinde bir derdi yok. Kullanmaya başladığınız süre zarfında unutmadığınız müddetçe oyun zevkinizin orta yerinde asla bitmeyecektir şarj. ManO’War da bunu başarmış, şarj süresi uzun. En önemli iki noktadan birisi, kablosuz kulaklıkların konforu. Kafayı sıkmadan rahatça oturması en önemli nokta ki bunu başarmışlar. Aynı zamanda kulağa temas eden pedlerin terletmeyen ve kolay temizlenebilir olması büyük artı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ