Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji ChampOne: 7 dolarlık akıllı telefon - Teknoloji Haberleri
        1

        Akıllı telefon sektörü dünyanın en hızlı büyüyen pazarlarından ve hali hazırda zaten 65'in üzerinde üretici varken, bir marka nasıl yeni bir ürün satışa çıkarabilir ki? Bu durumda da aklımıza Çin ve haberimize konu olan Hindistan geliyor.

        2

        Hindistan, dünyadaki en büyük ikinci akıllı telefon pazarı konumunda ve mali dönem çeyreğinde 25 milyon akıllı telefon satışı gerçekleşiyor. Dolayısıyla bu 65 marka da amansız bir rekabet içine giriyor.

        3

        Marketin genişliği ve gelecekteki potansiyeli de göz önüne alınınca, diğerlerinin de pastadan pay kapmak istemesi gayet normal gözüküyor.

        4

        Hatta Samsung, Micromax ve Xiaomi gibi tanınmış firmalar dahi şimdiden 100 Dolar altında akıllı telefonlar satmaya başladılar.

        5

        Şimdi ise Hindistan pazarında ChampOne adlı yeni bir marka ortaya çıkıyor ve C1 adlı akıllı telefon modellerini 7 Dolar fiyat etiketiyle satışa sunacaklarını iddia ediyor.

        6

        Üstelik kağıt üzerinde orta seviye bir akıllı telefon gibi gözüken ChampOne C1, 5 inç HD ekrana, parmak izi tarayıcısına, 2 GB sanal belleğe, 8 megapiksel arka kameraya ve 1.3Ghz MediaTek MT6735 SoC işlemci çipsetine sahip.

        7

        Firmanın resmi web sitesinde, ChampOne C1 model telefonun 2 Eylül'de çıkacağı ve 7 Dolar fiyat etiketiyle satılacağı bilgisi yer alırken, daha sonra mağazalarda ise 120 Dolar olacak. Buna rağmen, web sitesinde satın alım kısmında bazı sorunlar olduğu da kullanıcılardan gelen şikayetler arasında.

        8

        Doğal olarak, insanların aklında soru işaretleri oluşuyor. Yine de, telefon 7 dolara satılsın veya satılmasın, reklamlar işe yaramış gözüküyor çünkü ülkede herkes ChampOne C1'i konuşuyor.

        9

        Aslında bu sektörde ilk defa bir akıllı telefon üreticisinin başvurduğu bir yöntem değil. Daha önce de çeşitli markalar 'gerçek dışı' fiyatlar sunarak, müşterilerin ilgisini çekmeyi başarmıştı.