Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Adil Kullanım Kotası ne zaman kalkıyor? AKK ne zaman kalkacak? - Teknoloji Haberleri

        Adil kullanım kotası, internet kullanıcılarının en çok şikayetçi olduğu konulardan birisi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, adil kullanım kotasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Peki adil kullanım kotası ne zaman kalkıyor? AKK kalkacak mı? İşte tüm detaylar...

        ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR?

        Adil kullanım kotası, internet kullanıcılarının internet kullanımı esnasında yoğun veri trafiğinden etkilenmemesi için ve oluşabilecek teknik problemleri engellemek amacıyla uygulanan planlanmış uygulamalar bütünüdür.

        REKLAM

        Adli kullanım kotası dahilinde, kullanıcılar belirli bir limite kadar indirme işlemi uygulayabilir. İzin verilen limitleri dolduğunda ise internet hızında düşüş yaşanır. Örneğin standart olarak 20 mbps hız ile internet kullanan bir kullanıcı, kendi hizmetinde izin verilen 10 GB'lık veri indirme limitini aştığında internet hızı 3 mbps'a düşürülür ve bir sonraki sıfırlanma süresine kadar 3 mbps hız kullanır.

        ADİL KULLANIM KOTASI NE ZAMAN KALKIYOR?

        Adil kullanım kotası ile ilgili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2016'nın Aralık ayında yaptığı açıklamada "Adil kullanım kotası ile ilgili çalışmalar 2017'de yürürlüğe girecek ve 2018'de adil kullanım kotasını tamamen kaldıracağız." ifadelerini kullanmıştı.

        Dün de 7 Şubat İnternet Günü etkinliklerinde açıklamalarda bulunan Bakan Ahmet Arslan, Mayıs ayı itibariyle kademeli geçiş sisteminin kullanılacağını ve 2018 yılı sonunda tamamen adil kullanım kotasının kaldırılacağını duyurdu. Öte yandan özellikle gece kullanılan internetin de kotadan düşmeyeceğini belirten Arslan, uzun zamandır beklenen adil kullanım kotası konusuna açıklık getirmiş oldu. Şimdi ise tüm internet kullanıcıları gerekli düzenlemelerin başlayacağı Mayıs ayını bekliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ