Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji NASA'dan flaş açıklama: 7 yeni gezegen! - Teknoloji Haberleri

        NASA, Dünya’dan 40 ışık yılı uzakta bulunan 7 yeni gezegen keşfetti. NASA, Güneş Sistemi dışında keşfedilen gezegenler için önemli bir basın toplantısı düzenledi.

        Güneş Sistemi dışındaki yıldızların yörüngesinde dolaşan “exoplanet” olarak adlandırılan bu gezegenlerin keşfinin evrende dünya dışındaki canlı varlıkların keşfi için önemli bir temel oluşturabileceği düşünülüyor.

        Astronomların Trappist-1 adını verdiği cüce yıldızdan uzaklığı dünya ile benzer olan 7 gezegende sıcaklık seviyesinin de dünya ile benzer olabileceği düşünülüyor.

        Bulunan 7 gezegenin dünyayla hemen hemen aynı büyüklüklere sahip olduğu ve yaşamı destekleyebilecek yapıda oldukları öğrenildi.

        Trappist 1'in yüzey ısısının güneşin yarısı kadar olduğuna dikkat çekiliyor. Ki bu da kızıl cüce yıldızın ultra soğuk olduğu anlamına geliyor.

        Buna karşılık yörüngesindeki 7 gezegen eğer yeteri kadar yakınsa, bu gezegenlerin de dünyadakine benzer yeterlilikte solar enerji alabileceği vurgulanıyor. Üzerlerinde su bulunabileceği belirtilen gezegenlerin Dünya'ya yakınolduklarına dikkat çekilirken en iyi teleskopların deneyde kullanıldığıifade edildi.

        NASA'nın 2018'de göndermeyi planladığı yeni teleskoplar sayesinde 7 yeni gezegenhakkında daha fazla bilgielde edilecek. Araştırmayı yapan astronomlar büyüklüklerine göre sırayla gezegenlere TRAPPIST-1b, 1c, 1d, 1e, 1f, 1g ve 1h adını verdi

         Image Title 1  Image Title 2
        Description
        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ