Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Robot Ada Konya'da üretildi! - Teknoloji Haberleri
        1

        Konya'da, 2011'de Türkiye'nin ilk insansı robotunu üreten yazılım firmasının yeni geliştirdiği "Ada" isimli robot, kadınların ev işlerinde en büyük yardımcısı olacak.

        2

        Türkiye'nin ilk insansı robotu olan "Akıncı-1"den sonra üretilen "Ada" isimli ikinci robot, yeni eklenecek fonksiyonlarla komutla kahve pişirme, yemek yapma, bulaşık makinesi ve buzdolabını programlama gibi birçok işi yapacak.

        3

        Akıncı-1 isimli ilk robotlarını 2011 yılında ürettiklerini belirten Akın, yeni geliştirdikleri "Ada" ile ilgili olarak şunları söyledi:

        4

        "Biz robotlarımızı endüstriyel alanlarda değil daha çok insanlara hizmet verecek alanlarda kullanıyoruz. Bu robotlar için de bize birçok fikir geliyor. Aldığımız geri dönüşlerden en ilginci ev hanımlarından gelmişti. 'Bizim için de robot yapacak mısınız' diyorlardı.

        5

        Tabii ki evler için de robotik çalışmalarımız var. Bir ev hanımı kadar olmasa da ilk etapta onlara yardımcı olabilecek, buzdolabını, bulaşık makinesini programlayabilecek, ocağı kullanacak ya da sabah kahvenizi ve omletinizi hazırlayabilecek konseptte olacak.

        6

        Robotumuz kısa süre sonra evlerde kullanılmaya başlanacak.

        13

        Robotlar insan sağlığını bozan kimyasalların kullanıldığı sanayilerde ya da monoton olarak yapılan işlerde görev alacak.

        14

        İnsanlar ise beyin gücüne dayanan daha rahat yerlerde çalışacak."

        15

        Akın, "Asimo 30 yıllık bir deneyim sonucunda üretildi. Dünyada çok ciddi sponsorlar tarafından desteklendi. Birkaç sene sonra Asimo'nun teknolojisini bile geçeceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ