Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Bükülebilir ekran üretimi için en iyi malzeme bulundu - Teknoloji Haberleri

        American Chemical Society tarafından yayımlanan rapor, şu anda esnek ekran üretiminin yüksek mâliyet sebebiyle sekteye uğradığına ve ince polimer film üretmenin ana akım ihtiyacı karşılayacak seviyeye çıkamayacağına yer verdi.

        Raporda, kağıdın biyolojik olarak çözünebilir ve ucuz olması sebebiyle en uygun malzeme olduğu, fakat iletken olmayışının engel oluşturduğu belirtiliyor. Ancak araştırmacılar buna da çözüm bulmuşlar. Tuzun sıvılaştırılması sonucu ortaya çıkan iyonik jelle kağıdı kaplayarak, iletkenlik kazandırılabiliyor.

        METREKARE FİYATI 1,3 DOLAR

        Çalışma sonucu kağıdın 5 bin kez katlanıp açılabildiği ve iki ay kadar performansından bir şey kaybetmeden durabildiğini gösteriyor.

        REKLAM

        Araştırma, iletken kağıdın meterekaresinin 1,3 dolar fiyatla üretilebileceğini ve dakikada 30 metre üretmenin mümkün olacağını da kaydediyor.

        Şimdiye kadar bükülebilir ekran konusunda en elle tutulur çalışma Samsung'dan geldi. Galaxy X adlı telefon üretimde engellerle karşılaştı, ancak bu sene bir prototip ortaya çıkma olasılığı hâlen mevcut.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ