Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Google ilaca 300 milyon dolarlık yatırım yaptı - Teknoloji Haberleri

        Google'ın bu yöndeki atılımının son ayağı İsveçli yaşam bilimleri yatırımcısı Medicxi'ye 300 milyon dolar yatırım yapması oldu. Novartis gibi bir ilaç şirketi ile bir başka yaşam bilimi şirketi olan Verily'nn yanı sıra, Google'ın çatı şirketi Alphabetde bu şirkete büyük miktarda yatırım yapanlar arasına girdi.

        BİRÇOK İLAÇ DEVİNE YATIRIMVAR

        Verily, daha önce GlaxoSmithKline, Sanofi, Novartis ve Johnson&Johnson gibi ilaç şirketlerine yatırım yaparak, diyabet yöbnetiminden robotik ameliyata kadar değişen alanlarda teknoloji çalışmalarını destekledi. Geçen ay ise Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) başkanıRobert Califf'i de çalışanları arasına aldı.

        REKLAM

        Google'ın kardeş şirketlerinden Calico ise yaşlanmayla mücadelede kullanılacak tedaviler üzerinde çalışıyor. Grubun yatırım şirketi GV (Google Ventures) ise bugüne dek, çoğu ABD merkezli onlarca sağlık startup'ına yatırım gerçekleştirdi.

        KLİNİK DENEYLERE DESTEK OLACAK

        Bugün açıklanan yatırım ise, daha önce Index Ventures'a bağlı olan Medicxi için bir ilk oldu. Bununla, kamu ve özelkurumların orta seviye II. Faz klinik geliştirmeye ulaşmış ürünleridesteklenebilecek.

        Apple ve Microsoft gibi teknoloji şirketleri de sağlık alanında yatırımalr yapıyorlar. Modern bilişim yeteneklerinin ve sistemlerdeki minyatürleşmenin tıbbî tedavilerin gelişimini hızlandıracağını iddia eden şirketler, yatırımları için özellikle biyoteknoloji alanında gelişmiş olan Avrupa merkezli şirketleri tercih ediyorlar. Avrupa'dakiendüstri üniversiteler ve bilim insanlarıyla yoğun olmasına karşın, büyüklük olarak ABD'dekilerin gerisinde kalıyor.Avrupa'da biyoteknoloji endüstrisinin büyüklüğü 2015 yılında 25 milyar dolar büyüklüğündeyken,ABD'de 108 milyar dolar büyüklüğündeydi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ