Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uber CEO'sundan şok istifa! - Teknoloji Haberleri

        Kalanick'in ayrılığının ardında, Uber'in kritik yatırımcıları bulunuyor. Bunların başında da Benchmark, Fidelity ve Menlo Venturesgeliyor. New York Times'ın haberine göre, şirketler Kalanick'e "Moving Uber Forward" (Uber'i ileriye taşımak) başlıklı bir mektup gönderdi.

        Mektupta, Kalanick'ten derhal şirketteki görevi bırakması ve Uber yönetim kurulundaki üç boş koltuktan ikisine de "gerçekten bağımsız üyeler" atanması talep edildi. Kalanick ise Uber yönetim kurulu üyeleriyle konuştuktan ve yatırımcılarla uzun uzun tartıştıktan sonra, istifa etmeyi kabul etti.

        Uber yönetim kurulunun konuyla ilgili açıklamasında "Bay Kalanick her zaman Uber'i birinci sıraya koydu. CEO'luktan ayrılığı Uber tarihindeki yeni bir dönem için yer açma amacını taşıyor" ifadelerine yer verildi.

        REKLAM

        Geçen hafta süresiz izne ayrılan Kalanick, şirkette taciz, ayrımcılık gibi söylentilerin artması sonucu 20 kişinin kovulduğu bir sürecin sonunda okların hedefi oldu. Kalanick'in bu izne ayrılmasındaki bir sebep de, geçen ay bir bot kazasında ölen annesinin yasını tutmaktı.

        Ancak şirketi yatırımlarla 70 milyar dolar değere ulaştıran hissedarların mektubu, Kalanick'in görevi tamamen bırakmasıyla sonuçlandı. Mektubun ardındaki beş hissedar, Uber'e erken aşamada yatırım yapan, teknoloji dünyasının en prestijli şirketlerini temsil ediyorlar.

        Bu beş şirket, Uber hisselerinin üçte birinden fazlasını elinde tutarken, oylamada da yaklaşık yüzde 40 oranında etkiye sahipler.Kalanick'in CEO'luk görevi hemen sonlanırken, şirketinyönetim kurulunda kalmaya devam edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ