Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uzayda ABD - Rus kavgası - Teknoloji Haberleri

        Rus İtar-Tass ajansının haberine göre, istasyondaki mürettebat açısından yaşamsal önem taşıyan iletişimin kesilmesinden Amerikalıları sorumlu tutan Rus yetkililer, arızanın Amerikalı astronotlar tarafından dün yerleştirilen yeni uzay panellerinden kaynaklandığını savundu.

        Uluslararası Uzay İstasyonu’na modüller yapan Rus Energuia şirketinin sözcüsü İrina Gomenyuk'un verdiği bilgiye göre, Rus uzmanlar, arızanın Atlantis astronotları tarafından yerleştirilen yeni güneş panellerinden kaynaklandığını düşünüyor.

        Sözcü, bu yeni ve güçlü enerji kaynağının, istasyondaki Rus ve Amerikan bölümlerinde sistemlerin hassas unsurlarının çalışmasında soruna neden olduğunu söyledi.

        Uluslararası Uzay İstasyonu ile Moskova arasında, istasyondaki mürettebat açısından yaşamsal öneme sahip iletişimin bir süreliğine kesilmesi endişe yaratmıştı.

        Arıza kısmen giderildi

        Uzay istasyonunun yönlendirilmesini, oksijen ve su desteğinin kontrolünüs ağlayan bilgisayarlarda gece boyunca süren arıza ve iletişim kesintisi Rus uzmanlarca bugün kısmen giderilmişti.

        NASA'nın uçuş direktörü Holly Ridings, Moskova'daki uçuş kontrol yetkililerinin Uluslararası Uzay İstasyonu ile kısmen iletişimi sağladıklarını, Ru smühendislerin sistemin tam olarak çalışması için çaba sarf ettiklerini belirtmişti.

        Rus Uzay Kurumu ve NASA, bilgisayarların neden çöktüğünü hala aydınlatamazken, yetkililer, şimdiye dek görülmeyen bu arızanın muhtemelen elektrik kesintisinden kaynaklandığını düşünüyor.

        CNN Türk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ