Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Gmail'imi kaybettim hükümsüzdür! - Teknoloji Haberleri

        Gmail kullanıcılarından bazılarını bugün nahoş bir sürpriz bekliyordu. Mail hesaplarına bağlanan kullanıcılar tüm özel ayarlarının (etiketler, dosyalar, temalar...) emaillerinin, sohbet geçmişlerinin (chat log) yok olduğu kâbusu ile karşılaştılar. Yardım forumlarında konuyla ilgili ardarda pek çok başlık açıldı hepsi de aynı sorundan şikayet ediyor, çözüm arıyor: "Gmail hesabımın içeriği yok oldu, nasıl geri getirebilirim?!".

        İletişim listesinin zarar görmediği

        Arızanın nedeni henüz bilinmiyor ama bazı haber sitelerinin yaptığı açıklamaya göre gmail hesap ayarlarında Google tarafından yapılan bir yenileme bu probleme yol açtı.

        Google'ın açıklamasına göre çok az sayıda kullanıcıyı (150 bin civarı) etkileyen bu sorunun tam olarak kaç hesabı yok ettiği henüz kesinleşmedi (bazı sitelere göre sayı 500 bini buldu).

        Google, en son 17:00'de güncellediği duyuru panosunda (Apps Status Dashboard) halâ konu üzerinde çalıştıklarını ve sorunu araştırdıklarını açıkladı.

        Herhangi bir sıkıntı yaşamayan kullanıcıları da panikleten bu sorun karşısında size tavsiyem hesabınızı yedeklemeniz. Bunun birkaç yolu var; bir tanesi Gmail Backup isimli eklentiyi indirip kurmak ve kullanmak, bir diğeri de yahoo veya hotmail gibi bir başka email hesabınıza gmail kutunuza erişim hakkı vererek buradaki emailleri kendi posta kutularına kopyalamalarına izin vermek suretiyle yedeklemek.

        Selin Kunt

        skunt@haberturk.com

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ