Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Hindistan 25 dolara ‘tablet’i kullanıyor - Teknoloji Haberleri

        Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 16 milyon öğrenciye ‘ücretsiz’ tablet dağıtılacağını söyledi. Hindistan’da ise tablet hükümet desteğiyle 25 dolara satılıyor.

        MİLLİ Eğitim Bakanı Ömer Dinçer okullarda “yüksek teknoloji dönemi”nin başlayacağını belirterek, 16 milyon öğrenciye “ücretsiz tablet” dağıtılacağını açıkladı. Piyasaya ilk çıktığında “oyuncak” olarak nitelenen tablet bilgisayarlar bugün bilişim sektörünün önemli bir kolu haline geldi.

        Pazarda iPad’in tartışmasız üstünlüğü sürerken, Apple’dan pay çalmak isteyen birçok

        firma ortaya çıktı. Bunlardan Microsof, Google gibi devler teknolojik özellikleriyle yarışa girerken, küçük üreticiler daha çok en ucuzmaliyetli tablet üretiyor.

        Hindistan düşük maliyetle tablet üretilebileceğini kanıtlayan bir ülke olurken, Çinli üreticiler Galaxy Tab veya iPad’den çok daha ucuza üretim yapabiliyor.

        Hindistan en ucuz tabletin üretildiği ülke.

        Bu ülkede “Sakshat Tablet”in satış fiyatı 49 dolar. Öğrencilere yönelik bir proje kapsamında üretilen tabletin prototipi geçen yıl çıktı ve bu yıl haziranda üretime hazır

        hale geldi. İlk başta hedeflenen 35 dolara satmaktı.Hükümet desteğiyle öğrencilere 25 dolara satılıyor. Linux işletim sistemli 32 gb dahili hafıza, 2 GB RAM belleğine ve 7 inçlik dokunmatik ekrana sahip tablet 2012’de uluslararası piyasaya çıkacak.

        Öğrenciler bu tabletle internete bağlanıyor, dosya açıyor ve not tutuyor. Çin’de 134, ABD’de de 159 dolara üretilen tabletler var.

        Selim KARAHAN/EKONOMİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ