Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji 'UFO'ya harcayacak para yoktu' - Teknoloji Haberleri

        İngiltere Savunma Bakanlığı, 1985-2007 yılları arasına ait yeni "UFO" belgelerini kamuoyuna açıkladı. Belgelerde, birbirinden ilginç uzaylı ve UFO hikâyeleri yer alıyor.

        Siyah giyen adamlar, Mork ve Mindy, gökyüzünde parlayan ışıklar ve 20 yılı aşkın bir süre UFO ziyaretlerine ilişkin diğer hikâyeler… Tüm bunlar İngiltere Savunma Bakanlığı’nın kamuoyuna açıkladığı yeni UFO belgelerinde yer alan kayıtlarda görülüyor. Ulusal Arşiv Kurumu'nda halka açılan belgeler bir ay boyunca, www.nationalarchives.gov.uk/ufos adlı internet sitesinden ücretsiz olarak okunabilecek.

        Deutsche Welle Türkçe'ninhaberine göre belgelerde ilginç hikâyelere de rastlamak mümkün. Bunlardan bir tanesi başkent Londra’nın East Dulwich bölgesinde yaşayan bir anne ile kızın anlattıkları. Kayıtlara göre, anne ve kız, 2003 yılının ocak ayında soğuk bir günde, gökyüzünde kurtçuk şeklinde hareket eden ışıklar gördüklerini ve daha sonra güneş gözlüklü ve uzay giysileri içinde iki adam tarafından ziyaret edildiklerini söylüyor.

        Kendilerini Mork ve Mindy diye tanıtan iki adam, anne ve kızı radyasyon nedeniyle gökyüzündeki şekillere bakmamaları için uyarıyor ve onlara gözlerini bir solüsyonla yıkamalarını öneriyor. “Uzaylı iki adam”, anne ve kızın burçlarıyla ilgili soru sorduktan sonra ayrılıyor. İşin ilginç yanı ise 1970’li yılların sonu ve 1980’li yılların başında ABD’de yayınlanan ve dünyada yaşayan bir uzaylının hikâyesinin anlatan televizyon dizisinin adının da “Mork ve Mindy” olması.

        15 Şubat 1954 tarihinde İngiltere'de 13 yaşında bir çocuk tarafından çekildi15 Şubat 1954 tarihinde İngiltere'de 13 yaşında bir çocuk tarafından çekildi

        “İnsanlar inanacak mı?”

        Belgeleri değerlendiren Ulusal Arşiv Danışmanı ve aynı zamanda Sheffield Hallam Üniversitesi’nde gazetecilik alanında eğitmenlik yapan David Clarke,”Çoğu kişi bu belgelerin yayınlanmasının sadece bir göz boyama olduğuna ve hükümetin evrende yalnız olmadığımız gerçeğini gizlediğine inanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı. Clarke sözlerini, “Bunun aksini kanıtlamak için yapabileceğiniz bir şey yok. Ne kadar belge açıklarsanız açıklayın, insanlar dosyalarda istediklerini görmedikleri sürece, gerçek olduğuna inanmayacaktır” şeklinde sürdürdü.

        KAYNAK YETERSİZLİĞİ

        Ntvmsnbc'de yer alan habere göre 1995 yılına ait bir belgede ise daha öncelikli konuların ve kaynak olmamasının, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana alınan binlerce UFO ihbarının kapsamlı olarak incelenmesini engellediği belirtiliyor.

        David Clarke, “Dosyalar, İngiliz hükümetinin uzaylı ziyaretçiler konusunda yalnızca bizim kadar bilgiye sahip olduğunu ve ziyaret edildiğimizi düşündürecek bir kanıta sahip olmadığını gösteriyor. Ben bunun doğru olduğuna inanıyorum ancak insanlar buna inanacak mı?” şeklinde konuşuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ