Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Grafik kartında yeni nesil - Teknoloji Haberleri

        Yeni ROG MARS II, ASUS ROG’un bıraktığı yerden başladığı önceki grafik kartı güç merkezinde toparlıyor ve ekstrem oyuncular için en iyi donanımın mirasını sürdürüyor. Sınırlı sayıda üretilen kart, çift NVIDIA GeForce GTX 580 GPU, overclock meraklılarının ihtiyaçlarını karşılayacak daha kapsamlı ayar olanağı ve ekstrem soğutmayı bir araya getiren üstün bir ROG tasarımı ile 3 GB’lık devasa bir GDDR5 grafik belleği üzerine yerleştirilmektedir. Bu da, herhangi bir grafik kartı tarafından sağlanamayan büyük piksel çıkışına imkan sağlamaktadır.

        Çift GPU gücü ― referans ürünlere nazaran 22% daha hızlı performans

        Süper güçlü ROG MARS II performansının zirvesine ulaşıyor. Referans ürün GeForce® GTX 590’a nazaran 22% daha hızlı çalışıyor ve muazzam bir potansiyel sunuyor. Birçok oyusever tarafından beklenen oyunların piyasaya çıkış dönemine denk gelen MARS II, hırslı PC oyuncuları için çok elverişli bir zamanda piyasaya çıkıyor. ROG MARS II maksimum düzeyde detaylı ayarlar ve Full DirectX 11 desteği sunan oyunları 1080p’den daha yüksek çözünürlükte kolayca çalıştırabilecek güce sahip. Çift GeForce GTX 580 çekirdekleri ve 3GB’lık süper hızlı GDDR5 grafik belleği gücünde yeni bir performans sergileyen MARS II, oyun severlerin daima aradığı eşsiz bir performans oluşturuyor.

        DirectCU II termal tasarım ― referans ürüne göre %600 daha büyük hava akımı ve % 20 daha soğuk çalışma

        Markanın siyah üstüne kırmızı ROG renk şemasına ek olarak, ROG MARS II’nin referans ürün GeForce® GTX 590 tasarımına nazaran %600’e kadar daha fazla hava taşıyan 120mm ikiz fanı bulunuyor. ASUS DirectCU II teknolojisi GPU’nun %20 daha az sıcaklık ile sonuçlanarak tüm bakır borular ve bir ısı merkezi tabanıyla direkt olarak soğutulması anlamına geliyor. ASUS kullanıcılarına sürücü ayarlarına gerek kalmadan fanı aniden %100 hızlandırmasına izin veren, Turbo Fan tuşunu bünyesinde bulunduruyor. Bu özellik diğer grafik kartlarında kullanılan materyallere nazaran sıcağa karşı çok daha etkili yaklaşarak, overclock durumlarında yararlı oluyor.

        15% performans artışı

        ROG MARS II normların çok ötesinde sıcaklık ve materyal aşınmasını engelleyen güç iletici bileşenler için özel bir alaşım karışımı kullanan ayrıcalıklı ASUS Süper Alaşım Güç teknolojisini birleştiriyor. Bu yeni grafik kartı için ASUS en ağır durumlarda bile daima sabit watt miktarını sağlamak ve güç kaybını önlemek için 21 fazlı güç yapısı ile teknolojiyi geliştirmiştir. Bu durum en çok da overclock meraklılarının arzusuna hitap eden herhangi bir grafik kartında önceden görülmeyen genişletilmiş overclock yönetici birimini garanti ediyor. Sonuç olarak, bu tasarım ile referans kartlara nazaran %15 performans artışı, 2.5 kat kullanım süresi ve 35°C’ye kadar daha soğuk performansa öncülük ediyor. Sıcaklık artışının bir sonucu olan deformasyondan korunan MARS II, PC durumu değişimindeki titremeye karşı koyarak kartı kendi slotunda sapasağlam tutan patentli bir PCI-E anti-şok takviyeden de yararlanıyor.

        GPU Tweak ile Kolay Kontrol

        ROG MARS II kartın ekstrem donanımının direkt kontrolünü kullanıcılara bırakan ayrıcalıklı ASUS GPU Tweak ile destekleniyor. Saat hızı, voltajlar ve fan hızı içeren geniş bir performans parametresinin modifikasyonunu sunuyor ve kolay kullanıcı arayüzü aracılığıyla değişim yapılabiliyor. İdeal bir overclock imkanı için oyuncuların emrinde olan GPU Tweak, ROG MARS II’nin güçlü işletim merkezini kullanıyor.

        Ürünün özellikleri

        * 512 CUDA çekirdeklerle çift NVIDIA® GeForce® GTX 580 GPU ve 3GB GDDR5 video hafızası %22 daha hızlı

        * %600’a kadar daha büyük hava akışı için ikiz 120mm fanlar

        * DirectCU II tamamen bakır termal tasarım – referans ürünlere nazaran 20% daha soğuk çalışma performansı

        * GPU Tweak arayüzü geniş overclock ve ayarlama olanaklarının önünü açıyor

        * Turbo Fan tuşu ile fan hızında %100 hızlı artış

        * Katı alüminyum kaplama sayesinde gelişmiş ısı dağılımı

        * İnanılmaz overclock yönetim birimi için ekstra sabit 21-fazlı Süper Alaşımlı Güç yapısı – %15 performans artışı, 2.5 kat daha uzun ömür ve 35°C daha soğuk çalışma

        * Geleneksel PCI-E anti-şok sağlayıcı kartı her zaman güvenli bir yerde tutuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ