Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet RedHack’e hapis şoku - Teknoloji Haberleri

        Ankara Başsavcıvekilliği, 20 Mart 2012’de 7 kişinin tutuklandığı RedHack grubuna yönelik soruşturmasını tamamladı. Savcı Mustafa Başer’in hazırlandığı iddianame, terörle mücadele yasası kapsamında kurulan Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

        Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesini hackleyen RedHack grubu hakkında, 8.5 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

        Aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 10 kişinin silahlı terör örgütüne üye olma, açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme gibi çeşitli suçlardan cezalandırılmaları istendi.

        Tüm sanıklar hakkında 8,5 yıldan 24 yıla kadar hapis talep edilen iddianamede, RedHack’in neden terör örgütü olduğu savıyla, grubun tüzüğüne yer verildi.

        Savcı, grubun tüzük ve internet sayfalarındaki içeriği değerlendirerek, yorumunu ortaya koydu.

        Grubun hiyerarşik ve yapısal düzen içerisinde terör örgütü gibi organize olduklarını vurgulayan savcı, afişleme olaylarını gerçekleştirdikleri, eylemlerin fotoğraflarını internette yayınladıklarını belirtti.

        SAVCILIK

        İnternette gerçekleştirdikleri eylemler ile kendileri gibi yapıya sahip dhkp/c, MLKP ve PKK gibi Marksist-Leninist-Maoist sol ve bölücü terör örgütlerine dijital destek verdikleri, bu anlamda Red-Hack Kızılyıldızlar grubuna üye kişilerin, diğer yasadışı örgütlere üye mensup olmasalar dahi örgüt adına suç işleyen konumunda bulundukları belirlenmiştir.

        Küresel siber korsan örgütü Anonymous ile de bağlantısı olduğu bilinen Redhack, geçmişte ÖSYM, Yargıtay, Ulaştırma Bakanlığı dahil birçok devlet kurumu ve bakanlığın internet sitesini hedef alan eylemler gerçekleştirmişti.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ