Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Bilişim,internet - Teknoloji Haberleri

        Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişmeler, hayatın her alanında getirdiği kolaylıklar yanında, suç işleyen kişiler için yeni suç yöntemleri üretmede de kolaylık sağlıyor. Bilişim suçlarına yönelik 9 ayda yapılan operasyonlarda 2 bin 441 şüpheli şahıs yakalandı

        Bilişim yolu ile işlenen asayiş suçlarının önlenmesi ve diğer suçların soruşturulması ve aydınlatılmasında bilişim teknolojisi büyük bir öneme sahip. Gelişen teknolojinin doğal sonucu olarak, gün geçtikçe artan ve yaygınlaşan bilişim suçları ile mücadele ve diğer suçların soruşturulmasının etkin ve başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde Bilişim Suçlarıyla Mücadele Daire Başkanlığı kuruldu.

        Bilişim suçları ile mücadele kapsamında, 2011 yılında toplam 3 bin 992 operasyonda 4 bin 366 şüpheli şahıs yakalandı. 2012 yılının ilk 9 ayında ise toplam 3 bin 552 operasyonda 2 bin 441 şüpheli şahıs hakkında yasal işlem başlatıldı.

        Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 2011 yılında 63 bilişim suçu olayına müdahale edildi, bu olaylarda 45 şüpheli yakalandı. 2012 yılının ilk dokuz aylık döneminde ise 176 olaya müdahale edildi ve bu olaylarda 116 şüpheli yakalandı.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ