Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil İşte SMS fiyatlarında indirimin tarihi! - Teknoloji Haberleri

        Olcay AYDİLEK / ANKARA

        BTK Başkanı Tayfun Acarer, kısa mesajda (SMS) ara bağlantı ücretlerinin yüzde 75 oranında düşürüldüğünü belirterek, bunun tüketiciye kesin olarak yansımasını beklediklerini söyledi. Acarer, tüketiciye yapılacak indirime ilişkin soruyu, "Belli oranda indirim bekliyoruz. Net rakam vermek mümkün değil ancak, yüzde 20 düzeyinde bir indirim olabileceğini düşünüyorum" dedi.

        Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, kısa mesajda (SMS) ara bağlantı ücretlerini yüzde 75 oranında düşürdüklerini anımsatarak, "Tüketici için belli oranda indirim bekliyoruz. Net rakam vermek mümkün değil ancak yüzde 15-20 düzeyinde bir indirim olabileceğini düşünüyorum" dedi.

        BTK, geçen hafta aldığı bir kararla SMS'de ara bağlantı ücretlerinde (operatörlerin birbirlerinden tahsil ettiği bedel) indirim yaptı. 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere ara bağlantı ücretleri yüzde 75 oranında düşürüldü. Buna göre, AVEA'da dah önce 1.87 kuruş olan ücret 0.47 kuruşa, Vodafone'da 1.73'ten 0.43 kuruşa geriledi. Turkcell'de 1.70 TL'den 0.43 kuruşa indi.

        "TOPTAN VE PERAKENDE DENGESİZLİĞİ GİDERİLDİ"

        BTK Başkanı Tayfun Acarer, HABERTÜRK'e yaptığı açıklamada, kısa mesajda toptan ve perakende fiyatlar arasında bir dengesizlik bulunduğunu, indirimle perakende aleyhine olan bu dengesizliğin ortadan kaldırıldığını söyledi. Acarer, ara bağlantı ücretlerine yapılan indirimin tüketiciye kesin olarak yansımasını beklediklerini söyledi. Acarer, tüketiciye yapılacak indirime ilişkin soruyu, "Belli oranda indirim bekliyoruz. Net rakam vermek mümkün değil ancak yüzde 15-20 düzeyinde bir indirim olabileceğini düşünüyorum" dedi.

        Ara bağlantıda indirim 1 Temmuz'da uygulamaya girecek. Operatörlerin de tüketiciye yönelik SMS'de indirimi temmuz ayında yürürlüğe koyması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ