Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji İnternet Facebook ve WhatsApp kişisel veri güvenliği, Facebook WhatsApp'ı satın aldı - Teknoloji Haberleri

        Mobil hızlı mesajlaşma servisinde büyümek isteyen Facebook'un, aylık yaklaşık 450 milyon kullanıcısı olan WhatsApp'ı satın almak için şirket ile anlaşmaya varmasının ardından, kullanıcıların kişisel verilerinin ne kadar güvende olacağı konusu gündeme geldi.

        Satın almaya ilişkin açıklamanın ardından bir Alman veri koruma denetim kurulu, iki sosyal paylaşım sitesinin ortaklığının veri korunması konusundaki kaygıları gündeme getireceğini belirtiyor.

        İngiltere'de sivil haklar ve özel hayatın gizliliği alanında hizmet veren Big Brother İzleme Örgütü'nden Nick Pickles ise iki şirket arasındaki anlaşmaların arkasındaki niyetin en belirgin sonucunun verileri birleştirmek olduğunu söyledi.

        Pickles, satın almanın ardından WhatsApp'ın kişilere ait verileri nasıl korunacağı konusunda bir değişiklik yapılmasının beklendiğini, bunun da Instagram'daki bütünleşme çeşidine benzer olacağını ifade etti.

        Facebook'un WhatsApp'ı satın almasının toplam maliyetinin 19 milyar doları bulacağı bildirildi.

        Dünya genelinde 1,2 milyar kullanıcıya sahip olan Facebook, WhatsApp'ı ayrı bir servis sağlayıcısı olarak kullanmaya devam edeceğini açıkladı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ