Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Muğla turist sayısı hedefine yaklaştı - Turizm Haberleri

        Türkiye'nin bin 484 kilometreyle en uzun kıyı şeridine sahip ili Muğla'ya ocak-eylül döneminde gelen turist sayısı 2 milyon 786 bine ulaştı. Yıl sonuna kadar 3 milyon turist hedefinin gerçekleşmesi bekleniyor.

        "Yeryüzü cenneti" olarak nitelendirilen ve her yıl 3 milyondan fazla turisti ağırlayan Muğla, yerli ziyaretçilerin yanı sıra farklı ülkelerden gelen turistlerin beğenisini kazanıyor. 250 bin yatak kapasitesi bulunan Muğla, ziyaretçilerine güzel bir tatil olanağı sağlıyor.

        Vali Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tarihi ve doğal güzellikler ile kültürel özellikleri bünyesinde barındıran kentin, turizm açısından önem taşıdığını söyledi.

        Muğla'yı ziyaret eden turistlerin girişlerini 9 gümrük kapısı ve 2 havaalanından takip ettiklerini belirten Çiçek, bölgede turizm sezonunun sürdüğünü, kentin sadece deniz, kum ve güneş üçgeninden ibaret olmadığını vurguladı.

        Son yıllarda kentte turizmin daha çok geliştiğini ve bu anlamda önemli çalışmalar yaptıklarını anlatan Çiçek, şöyle devam etti:

        "Muğla, ilçeleriyle birlikte turizm sektörünün çok ileride olduğu bir il. Her yönüyle turizmin daha iyi olması için çalışıyoruz. Bugüne kadar bölgemize gelen yabancı turist sayısı 2 milyon 786 bin 202. Geçen yılın aynı dönemine göre biraz düşüş var ancak bu açığı yıl sonuna kadar kapatacağımızı düşünüyorum."

        Vali Çiçek, kente en fazla İngiltere, Almanya, Rusya, Hollanda ve Polonya'dan ziyaretçi geldiğini kaydetti.

        "Turist sayısındaki azalma, dışa bağlı"

        Bölgeye halen havayolu ve deniz gümrük kapılarından turist girişlerinin sürdüğünü dile getiren Çiçek, turist sayısındaki düşüşün Türkiye'nin bulunduğu coğrafya, çevre ülkelerde yaşanan sıkıntılar ve dışa bağlı bazı unsurlardan kaynaklandığını söyledi.

        Çiçek, tüm olumsuzluklara rağmen yıl sonu itibarıyla, geçen sene Muğla'ya gelen turist sayısına yaklaşılacağını, kentin uzun yıllardır devam eden 3-3,5 milyon hedefinin bu yıl da yakalanacağına inandığını bildirdi.

        Turizm sektörü işletmecileri ve acentelerle gelecek yıl yapılacak programlar için çalışma yürütmeye başladıklarına işaret eden Çiçek, bölgede turizmin 12 aya yayılması için de gerekli adımları attıklarını belirtti.

        "5 milyon turisti ağırlama hedefindeyiz"

        Muğla'nın tarihi ve kültürel değerleriyle de ön planda olduğunu ve her yıl yüzlerce yabancı ziyaretçinin antik kentleri gezdiğini vurgulayan Çiçek, kentteki hemen hemen tüm ilçelerde kazı çalışması yürütüldüğünü ifade etti.

        İlde 7 bin yıl öncesi medeniyetlerin izlerini gün yüzüne çıkardıklarını anlatan Çiçek, şöyle konuştu:

        "Kazı çalışmalarında medeniyetlere ait bu izlerin yer üstüne çıkması, sergilenmesiyle turizmi canlandıracağız. Bir diğer hedefimiz ise bölgemizde kongre turizmini canlandırmak. Bu anlamda da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi önemli çalışmalar yürütüyor. Bunların tamamlanmasıyla, önümüzdeki 5 yılda dış etmenler ülkemizi etkilemediği takdirde bölgemizde 5 milyon turisti ağırlama hedefindeyiz."

        Bölgede yamaç paraşütü, rüzgar sörfü, rafting, kano gibi spor faaliyetleri yapıldığını belirten Çiçek, bunların geliştirilmesiyle bölgeye gelen ziyaretçi sayısının daha da artırılabileceğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ