Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rus turistler kaçak yollarla Türkiye’ye geliyor - Turizm Haberleri

        Rusya’nın uçak krizinin ardından tur operatörlerinin Türkiye turları düzenlemesini yasaklamasına rağmen, bazı Rus turistlerin “kaçak” yollarla Türkiye’ye gittiği belirtildi.

        Rusya İnsan Sağlığı ve Tüketicileri Koruma Kurumu (Rospotrebnadzor), tur operatörlerinin Rus turistleri komşu ülkeler üzerinden Türkiye’ye göndermenin bir yolunu bulduğunu açıkladı.

        Rospotrebnadzor Başkanı Anna Popova, yaptıkları incelemelerde Rus turistlerin komşu ülkeler üzerinden Türkiye’ye gittiklerini tespit ettiklerini söyledi. Popova, “Anlaşılan o ki komşu ülkelerin başkentleri üzerinden Türkiye’ye gitmek çok pahalı olmuyor” dedi.

        Rospotrebnadzor Başkanı, bu şekilde Türkiye’ye gitmenin yine de yasaların ihlal edildiği anlamına geldiğini belirterek, giden turist sayısını tam olarak tespit etmeye çalıştıklarını kaydetti. Popova, giden turist sayısının da oldukça fazla olduğunu vurguladı.

        Popova, bu şekilde Türkiye’ye turist götüren firmalar için gerekli yasal işlemlerin yapılacağını vurgulayarak, “Tur düzenleyemezler, bu yasak” diye ekledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ