Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm "Rusya turizm için olumlu sinyal göndermiyor" - Turizm Haberleri

        Türkiye Otelciler Birliği Genel Müdürü Taşdemir Taşdemir, turizm açısından yoğun iptaller geldiğini söyleyerek, Rus pazarından olumlu sinyal gelmediğini, ve Rusya'nın aldığı kararları uygulamaya devam ettiğini belirtti. Taşdemir, 'En ufak olumlu sinyal yok. Şu anda Rusya'nın en önemli turizm fuarı var ve biz katılımcı değiliz. Bizim katılmamızı kabul etmediler. Dolayısıyla bir yumuşama maalesef mevcut değil' ifadelerini kullandı

        Taşdemir yaptığı açıklamada, bir barış sektörü olan turizmin, Türkiye'de ve dünyada yaşanan terör olaylarından olumsuz etkilendiğini söyledi.

        Turistlerin bu tür olaylar karşısında tedirginlik yaşadığına işaret eden Taşdemir, "Bugün yaşadıklarımız sadece Türkiye'ye özgü bir Hadise değil. Güvenlik sorunu artık tüm dünyada sıkıntılı bir hale büründü. Paris, Ankara, İstanbul ve son olarak Brüksel'de terör hadisesi ortaya çıktı. Bunlar turizmi olumsuz etkileyen şeyler. Biz turizmciler olarak, bu tür olayların sektörümüzü etkilemesinden ziyade, barış ortamının tesis edilmesinin önemli ve gerekli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

        'YOĞUN İPTALLER ALDIK'

        Türkiye'nin turizm açısından, 2016 yılına kötü başladığını anlatan Taşdemir, şunları kaydetti:

        "Bu sene turizmi etkileyen olumsuzluklar Rusya ile ortaya çıkan gerilimle başladı. Sonrasında özellikle Ankara ve İstanbul'da meydana gelen terör saldırıları ile devam etti. Şu anda sektör olarak yoğun iptaller almış durumdayız. Ancak bu zor günleri aşacağımıza inanıyorum. Rezervasyon taleplerinde zor günleri aştıktan sonra belli bir ivme yakalayabiliriz. Bu sene, geçen yılki rakamları yakalamayı hedeflemiştik, ancak son günlerde meydana gelen olaylar nedeniyle yüzde 30 civarında bir kayıp bizim için başarı olacak gibi görünüyor. Turizm sezonu başladı ve rezervasyon akışı küçük de olsa problemli. Ancak rezervasyon akışındaki problem sadece Türkiye'de değil, pek çok ülkede bu şekilde cereyan ediyor."

        Sektörün içinde bulunduğu olumsuz durumdan kurtulmasının yolunun turizm ürünlerinin çeşitlendirilmesinden geçtiğine işaret eden Taşdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

        "Turizm destinasyonunu çeşitlendirmemiz lazım. Antalya'da tek pazara bağlı olduğumuz için Rusya ile siyasi gerilim nedeniyle ciddi kriz yaşadık. Bu tür krizlerde, örneğin İstanbul'da bir terör hadisesi yaşandığında Konya, Antalya bundan etkilenmemeli. Bunun için de acilen pazar ve destinasyon çeşitlendirmesine gitmemiz gerekiyor."

        'RUSYA İZİN VERMEDİ'

        Taşdemir, turizm açısından Rus pazarından olumlu sinyal gelmediğini, Rusya'nın aldığı kararları uygulamaya devam ettiğini belirterek, "En ufak olumlu sinyal yok. Şu anda Rusya'nın en önemli turizm fuarı var ve biz katılımcı değiliz. Bizim katılmamızı kabul etmediler. Dolayısıyla bir yumuşama maalesef mevcut değil" ifadelerini kullandı.

        "2016 İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya" etkinliklerinin Türkiye'ye olumlu katkılarının olacağını anlatan Taşdemir, "Konya Turizm Tanıtım ve eğitim Vakfı (KOTEV) adıyla bir tanıtım vakfı kuruldu. Vakfın çalışmalarının şehrin bilinirliği ve tanıtımına çok büyük katkısı olacaktır. Konya Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği içerisinde neler yapılabilir bakacağız. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatının toplantısını Konya'da yapması gerektiğini düşünüyorum. Konya böyle bir toplantıya ev sahipliği yapabilecek altyapıya sahip. Otelleri, kongre ve alışveriş merkezleri, müzeleri, eşsiz kültürü ve tabiatı var" dedi.

        Taşdemir, 13 ilde temsilciliği bulunan TÜROB'un, özellikle iç turizm açısından önemli bir merkez olan Konya'da önümüzdeki hafta temsilciliğinin açılacağını bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ