Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İlk turist kafilesine çok özel karşılama - Turizm Haberleri

        Kadir Tamer / MUĞLA

        Bu yıl Ruslar başta olmak üzere turizmde otellerin boş kalmasından endişe edilirken ilk turist kafilesine havalimanında özel ilgi gösterildi. İngiltere’den Dalaman’a gelen, 400 İngiliz turistten oluşan sezonun ilk kafilesi, çiçeklerle karşılanarakbaklava ve lokum ikram edildi.

        Karşılama törenine Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek, YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü HamdiGüvenç, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Dalaman Başmüdürü Yaşar Kasap ve turistik acente temsilcileri katıldı.

        YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Güvenç, turizm piyasasındaki dalgalanmalara rağmen sezonun açılışında 2 uçağın üst üste gelmesinin moralleri düzelttiğine işaret ederek, “Bizim için ana pazarımız İngiltere’den yolcuların gelmesi, uçakların azalmaması çok önemli. Turizm Bakanlığı’nın bu konudaki çabalarına çok teşekkür ediyorum. Sağ olsun Turizm Bakanlığı olağanüstü destek veriyor turizm sektörüne. Son yapılan uçuşbaşına 6 bin dolarlık mali destek, onun yanı sıra çeşitli pazarlardaki tanıtıma ilişkin projelere yaptıkları destek olağanüstü boyutlarda. O konuda sektör olarak kendilerine müteşekkiriz” diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ