Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Van'dan İran'a turistik geziler başlayacak - Turizm Haberleri

        Türkiye ve İran arasında son dönemde gelişen ticari ilişkiler, turizme de yansıdı. Turizm acenteleri, Van'dan İran'a tur düzenlemek için hazırlık yapmaya başladı.

        Dini bayram ve resmi tatil dönemlerinde Van'a akın ederek ekonomiye katkı sağlayan turistlerin kentte daha fazla kalmasını sağlamak amacıyla İran'a giden turizmciler, iki ülke arasında karşılıklı turların düzenlenmesi konusunda anlaştı.

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Pişkin, AA muhabirine, İranlı vatandaşların tatillerini Van'da geçirmelerini sağlamak amacıyla bir tanıtım gezisi düzenlediklerini söyledi.

        Yaklaşık 300 kilometre sınırı bulunan komşu ülkeyle son zamanlarda turizm ilişkilerinin geliştirilmesi konusunda atılan adımların memnuniyet verici olduğunu kaydeden Pişkin, İranlıların da Türk turistleri ağırlamak istediğini belirtti.

        "İran'daki tur operatörleri haklı olarak 'Hep İran'dan Türkiye'ye turist geliyor, sizden bize hiç gelmiyor' diye sitemde bulundu." diyen Pişkin, "Biz de bunun üzerine bir tur programı hazırladık. Van'a yakın olan İran'ın Tebriz, Urmiye, Hoy ve Mako kentlerindeki tarihi ve doğal güzelliklerle ilimizin güzellikleri arasında bir köprü kurmayı hedefliyoruz. Bunu Türkiye'deki bütün tur operatörlerine sunmayı düşünüyoruz. Çalışmalarımız devam ediyor." ifadelerini kullandı.

        Pişkin, hazırladıkları gezi programının Türkiye'de bir ilk olacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:

        "Türkiye'nin hemen hemen her yerinden Van'a direkt uçuş olanağının bu turlar üzerinde etkili olacağını düşünüyorum. Tura gitmek isteyen ziyaretçiler, 6 günlük bir tur kapsamında İran'ın güzelliklerini görme imkanı bulacak. Bu projeden beklentilerimiz çok yüksek. Bugüne kadar hep İran'dan bize misafir geldi, inşallah buradan İran'a çok sayıda ziyaretçi göndereceğiz."

        İranlı acente sahibi Sajad Kerimi de yıllardır İran'dan Van'a turist gönderdiklerini anlatarak, artık tersine ziyaretlerin gerçekleşmesi gerektiğini aktardı.

        İran'ın tarihi ve doğal güzellikleriyle misafirlerini beklediklerini kaydeden Kerimi, "Bugüne kadar Vanlı turizmcilerle hiçbir sıkıntı yaşamadık. Özellikle nevruz döneminde Van'a çok ziyaretçi gönderdik. İstiyoruz ki hem Van'dan hem de Türkiye'den gelen misafirleri burada ağırlayalım. Onlara ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirelim, ikramda bulunalım. Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezdirelim, ikramda bulunalım." diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ