Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Batık uçağın bu yazki hedefi 500 bin turist - Turizm Haberleri

        Nagihan ALAN / AYDIN

        Avrupalı turist oranında önceki yıllara göre yaşanan düşüş turist çekmek için yeni projelerin hayata geçirilmesini tetikledi. Antalya’da turizmde yaşanan yüzde 40’lık düşüşün Kuşadası’nı da etkilediğini belirten Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Kuşadası sularında dünyanın en büyük batık uçağını sulara salarak dalış turizmine dikkat çekmeyi ve turizm girdisini artırmayı hedeflendiklerini söyledi.

        DALIŞ TURİZMİ ATAĞA GEÇECEK

        Önceki gün yaklaşık 3 saatte batırılan 58 ton ağırlığındaki uçak ile bu yaz 500 bin turist ağırlamayı hedeflediklerini söyleyen Çerçioğlu, “İstanbul’dan 600 bin liraya aldık bu uçağı. Turizm girdisini düşünecek olursak maliyeti çok yüksek olmadı. Uçağı batırdığımız yer Meryem Ana’nın da yüzdüğü bölge. Bu uçak 55 metre uzunluğunda, 44 metre kanat genişliği var. Yani dünyanın en büyük batık uçağı olma özelliğine sahip. İnsanlar dolayısıyla hem Meryem Ana’nın yüzdüğü yer dolayısıyla hem de bu büyüklükteki bir uçağı dalarak keşfetmek için gelecek ve bu rağbet de dalış turizmini atağa geçirecek” dedi.

        UÇAKTAKİ NİKÂH MASASININ İLGİ ÇEKMESİ BEKLENİYOR

        Uçağın içine nikâh masası koyduklarını ve isteyenlere deniz adlında batık uçakta nikâh kıyacaklarını da ekleyen Çerçioğlu, “Nikah için çeşitli illerden gelen turistler de olacaktır. Böylece iç turizm de hareketlenecek. Günde bir kişi iki kere dalış yapabiliyor burada. Bir sabah bir öğleden sonra. Bu da bir ilk” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ