Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yerli turist Midilli Adası'na akın etti - Turizm Haberleri

        Yunanistan'ın Midilli Adası'ndaki turistik işletme ve eğlence sektörü temsilcilerinin Türk müşterileri adaya çekebilmek için yürüttükleri kampanya nedeniyle bayram tatilinde Midilli'ye olan talep arttı. Özellikle bayramın ikinci günü tatilini Yunanistan'ın Midilli Adası'nda geçirmek isteyen vatandaşların Ayvalık Deniz Hudut Kapısı önünde oluşturdukları yüzlerce metre uzunluğundaki kuyruk, araç trafiğinin yoğun olduğu Atatürk Caddesi'ne taştı. Ayvalık-Midilli arasında feribot seferleri düzenleyen turizm acenteleri ek seferler düzenlemek zorunda kaldı.

        Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Çanakkale Edremit Körfezi Sorumlusu Yönetim Kurulu Üyesi ve Sezek Turizm Seyahat Acentesi sahibi Alp Sezek, geçtiğimiz yıla göre Ayvalık'tan, Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçişlerde yüzde 25 civarında azalma olduğunu belirterek, buna karşın yerli turist sayısından memnun olduklarını söyledi. Sezek, "Ayvalık'taki hiçbir otelde yer yok. Ama buna rağmen Midilli geçişlerinde son üç yıl baz alınacak olursa yüzde 25 civarında düşüş var. Bu durum ise Yunanistan'ın Türk turistlere uyguladığı vize uygulamasından kaynaklanıyor. Vize alınma süresi oldukça uzun bir zamanı kapsayabiliyor. Kapıda vize uygulaması ise yeni başladı ve bu da uzun sürebiliyor. Bunun yanı sıra Yunanistan ve Midilli Adası eskisi kadar ucuz değil. Yunanistan'da da ekonomik kriz nedeniyle KDV ve vergilerde artış olduğu için bu düşüşün yaşandığını düşünüyorum" dedi.

        Ayvalık Deniz Hudut Kapısı'ndan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçişlerde bu yıl Ramazan Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılması nedeniyle hareketliliğin yaşandığını vurgulayan Jalem Seyahat Acentesi sahibi Eşref Jale ise, "Bayram nedeniyle her gün bin ile bin 200 kişi arasında geçiş oluyor. Midilli'den dönüşlerde de çok ciddi bir yoğunluk yaşıyoruz. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; şu anda Midilli-Ayvalık arasındaki geçişler bizi memnun ediyor. Ama genelleme yapacak olursak, bu yıl bu geçişlerde yüzde 25 ile yüzde 30 civarında bir düşüş var. Son 5 yıllık periyoda bakıldığında bu düşüşü görebilmek mümkün. Ama bu bayram bu düşüşün aksine epey yukarıya çıkış var. Şu anda diğer bayramları aratmıyor. Hatta geçen yıla kıyasla bu bayram yüzde 5'lik bir yükseliş var. Midilli'den dönüşlere de ek seferler düzenledik. Son 10 gündür bu yoğunluk hat safhada. Geçtiğimiz yıllardaki 4-5 günlük bayramlarla kıyaslandığında bu yıl Ramazan Bayramı'nın 9 güne çıkarılması hepimizin yüzünü güldürdü" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ