Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm TUI'nin Türkiye'ye rezervasyonları yüzde 40 geriledi - Turizm Haberleri

        Dünyanın en büyük seyahat acentası ve turizm şirketi TUI, Türkiye'deki tatil merkezlerine yapılan rezervasyonların yüzde 40 düşüş kaydettiğini ve güvenlik endişeleri nedeniyle Akdeniz'in doğusundan batısına şu ana kadarki en büyük kapasite transferinin gözlendiğini açıkladı.

        Aynı alanda faaliyet gösteren İngiliz tur operatörü Thomas Cook da bugün yayımladığı değerlendirmede, İstanbul'da Ocak ayında turistlere yönelik bombalı saldırı ve Temmuz ayındaki darbe girişimin ardından turistlerin İspanya gibi ülkelere yöneldiğini belirtmişti.

        TUI'nin filo yönetimi ve finansmanından sorumlu yöneticisi Tom Chandler, Istat Avrupa havacılık konferansında yaptığı açıklamada, yıl başından bu yana Türkiye'deki rezervasyonların geçen yıla kıyasla yüzde 40 gerilediğine dikkat çekerek, "Akdeniz'in doğusundaki tatil merkezlerinden Akdeniz'in batısındaki merkezlere şu ana kadarki en büyük kapasite aktarımına şahit olduk" dedi.

        Chandler, İngiltere'nin AB'den ayrılma kararının ardından bu ülkeden gelen rezervasyonların öngördükleri kadar düşmediğini de belirtti.

        REUTERS

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ