Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Hangi şehir hangi ay en ucuz? - Turizm Haberleri
        1

        Seyahat etmek doğru planlanmadığı takdirde bütçe konusunda tatilcileri zorlayabiliyor. Anca doğru zamanda ve doğru lokasyonda kurgulanmış bir tatili çok daha ucuza yapabilirsiniz.

        İşte uluslararası seyahat platformu Booking.com'dan derlenen bilgilere göre, her aya göre dünyanın en ucuz kentleri...

        2

        Ocak: Melbourne

        Diğer mevsimlerde ortalama 150 dolar olan oda fiyatları 112 dolara kadar geriliyor.

        3

        Şubat: Hong Kong

        Eğer şubat ayında Hong Kong'a gitmeyi tercih ederseniz, diğer aylara oranla çok daha ucuz bir fiyata konaklayabilirsiniz. 4 Yıldızlı bir otelde oda fiyatı 125 dolara kadar düşüyor.

        4

        Mart: Buenos Aires

        Güney Amerika'nın en güzel kentlerinden biri olan Buenos Aires'te sonbahar günü tatil yapmak isterseniz fiyatların da en uygun olduğu ay olarak Mart ayını düşünebilirsiniz.

        5

        Nisan: Kopenhag

        Booking.com verilerine göre, oda fiyatlarının en yüksek olduğu ekim ayına göre ortalama yüzde 38 daha uygun bir fiyata Kopenhag'da konaklamak istersenzi, Nisan ayında gidiniz...

        6

        Mayıs: Londra

        Genelde ucuz uçak bilet bulmakta zorlanacağınız bir lokasyon olan Londra için Mayıs ayı konaklama maliyetiniz açısından en uygun fiyatları yakalayabileceğiniz bir dönem...

        7

        Haziran: Pekin

        Haziran ayı Pekin için iklim olarak ılıman bir döneme denk geliyor. Üstelik 4 yıldızlı bir otele 80 doların altında ödeme yaparak bir gece geçirebilirsiniz.

        8

        Temmuz: Sidney

        Avustralya için Temmuz ayı kış dönemi denk geliyor olabilir ama korkmayın! Geçmiş yıllar incelendiğinde Temmuz ayında Sidney'de konaklama maliyetleri yüzde 44 düşüyor.

        9

        Ağustos: Berlin

        Avrupa'nın en önemli başkentlerinden bir tanesi olan Berlin'de Ağustos ayı hotel fiyatlarının en düşük olduğu dönem.. Ortalama seviyede bir oteli 100 doların altında kiralayabilirsiniz.

        10

        Eylül: Roma

        Rüya kent ROma'yı ziyaret etmek adına yılın hiçbir ayı kötü bir tercih olmaz. Ancak rezarvasyon dönemlerine bakıldığında Eylül ayı ROma için en sakin ay olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla fiyatlarda da bir düşüş gözlemleniyor. Eylül ayında Roma'da dört yıldızlı bir otel odası için ortalama 131 dolar ödemek durumunda olacaksınız ki Roma için gayet cazip bir fiyat!

        11

        Ekim: Cape Town

        Güney Afrika'nın başkenti olan Cape Town'da bir gece konaklam bu mevsimde 80 doları geçmeyecektir.

        12

        Kasım: Rio De Janiero

        Dünyanın en özel plajlarından olan Copacabana Plajını ziyaret etmek için en ucuz ay olarak Kasım ayını tercih edebilirsiniz. Kasım ayında sıcakların çok yüksek olduğu bir döenem denk geldiği için fiyatlar biraz düşük oluyor. Ama sakın Aralık ayına kalmayın. Kasım ayına göre konaklama fiyatları yüzde 38 daha pahalı oluyor. O nedenle birkaç hafta yüzünden dahaa fazla ödemek zorunda kalmayın.