Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Dünyanın en iyi 25 plajı belli oldu - Turizm Haberleri
        1

        Dune Beach, Torre del Lago, İtalya

        Dune Beach, Torre del Lago kasabasından sadece kısa bir bisiklet yolculuğu ile İtalya'nın Versilia Riviera'sında yer alıyor. Şezlong, şemsiye, plaj kulübeleri, içecekler ve yiyeceklerin yanı sıra plaj voleybolu ve yaz aylarında partiler düzenleniyor.

        2

        Il Buco, Ostia, Roma, İtalya

        Roma'nın Fiumicino havaalanının hemen güneyinde yer alan bölge, en sakin noktalardan biri olarak biliniyor.

        3

        Robin Hood Körfezi, Yorkshire, İngiltere

        Yorkshire köyü ve çevreleyen plaj, çarpıcı kayalıklarla ve düşük gelgit sayesinde mükemmel bir fotoğraf fırsatı yaratıyor.

        4

        Silver Strand State Beach, San Diego, Kaliforniya

        Coronado Adası'ndan Imperial Plajı'na uzanan San Diego'daki Silver Strand State Beach, turistlerin en sık geldiği noktalardan biri. Deniz, biraz ılık olsa da manzarası insanı büyülüyor.

        5

        Tel Aviv, İsrail

        2016 yılında popüler bir yer olan Tel Aviv'in mağazaları, ofis binaları, restoranları ve barları, eski kuzey limandan güneydeki Yafa'ya uzanan kumsallarla buluşuyor.

        6

        Kaneohe Körfezi Sandbar, Oahu, Hawaii

        Honolulu'nun Pali kayalıklarının karşısında oturan Oahu, insanların suyun ortasında yükselen kum tepecisine aktığı zaman en iyi ve en rahat sahil partilerini sunar.

        7

        Barafundle Körfezi, Pembrokeshire, Galler

        2004 yılında Barafundle Koyu dünyanın en iyi 12 plajının bir listesine dahil edildi. İyi Tatil Rehberi, Britanya'nın en iyi plajı olduğunu söyledi. 2006 yılında Country Life dergisi tarafından piknik yapmak için Birleşik Krallık'ta en iyi yer seçildi.

        8

        Herring Cove, Provincetown, Massachusetts

        Herring Cove çarpıcı bir plaja giden kumlu yollar sunuyor. Pek gölgeye denk gelinmeyen bölgeye gidenlere, şapkalarını unutmamaları öneriliyor.

        9

        Punta Del Este, Uruguay

        Güney Amerika Hamptons Punta del Este, aynı zamanda konaklama açısından en iyilerini arayan güneş arayanlar için en iyi yer.

        10

        Ipanema Beach, Rio de Janeiro, Brezilya

        Bölge, Rio'nun dağlarının yanı sıra restoranlar, barlar ve alışveriş konusunda inanılmaz bir görüntü sunuyor.

        11

        Bells Beach, Melbourne, Avustralya

        Avustralya'nın sörf yapmak için en iyi plajlarından biri Melbourne güneyinde bulunuyor. Ünlü Rip Curl Pro sörf yarışmasının sitesi olan Bells Beach, etrafında yükselen yeşil tepelerde bitki ve çiçeklerle dağılmış dalgaları ve düz plajı ile ünlüdür.

        12

        Bocas Del Toro, Panama

        Karayip kıyısında yer alan ve Panama'daki hareketliliğe mola vermek isteyenlerin tercih ettiği Bocas Del Toro'ya, Panama City Allbrook Havaalanı'ndan kısa bir uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Toplam 9 adadan meydana gelen bu bölgeyi, bir günde tekne ile gezebilirsiniz.

        13

        Búzios, Brezilya

        Brezilya'nın uzun kıyı şeridi, Rio'dan 105 mil uzaklıkta bulunan Búzios ilgi çekici plajları ile tanınıyor. Toplam 23 plajın yer aldığı Búzios bölgesine dinlenmek için gitmek çok mantıklı görünüyor.

        14

        Glass Plajı, Fort Bragg, Kaliforniya

        Kaliforniya'da bulunan bu sahil, yakındaki bir şehir merkezinin "çöp yığını" olarak kullanılırken, 60'larda şehir merkezi, bu çöp alanını kapattı ve birkaç restorasyon projesi ve çevre temizleme programıyla parlak camlardan mükemmel bir plaj oluşturdu. Bu şekilde sahip, dünyanın en ünlü plajları arasına girdi.

        15

        Cape Town, Güney Afrika

        Doğal bir oluşumun sonucu olarak birçok kayalığın yer aldığı Cape Town, herkese hitap etmeyi biliyor. Birçok plajın yer aldığı bölgede, Akdeniz iklim özelliği mevcuttur. Dolayısıyla da Kasım, Şubat aralığında gidilmesi öneriliyor.

        16

        Çin Sahili, Danang, Vietnam

        Non Nuoc Plajı olarak bilinen Vietnam'ın Çin Sahili, Güney Çin Denizi manzarasına sahip.

        17

        Elia Beach, Mykonos, Yunanistan

        Mykonos şehir merkezinden yaklaşık 8 km uzaklıkta yer alan Elia Plajı'nın en önemli özelliklerinden biri uçsuz bucaksız altın rengi kumlarıdır. Elia su sporları için de oldukça idealdir.

        18

        Es Cavallet Plajı, İbiza, İspanya

        Es Cavallet, beyaz kum ve dalgalı dalgalar nedeniyle inanılmaz pitoresk bir kumsala sahiptir. Vahşi ve doğal, kum tepeleri ve gölge ve tepelerden oluşan küçük bir yeşil kuşağın desteğiyle, Es Cavallet eşsiz bir manzara sunuyor.

        19

        Hanalei Körfezi Plajı, Kauai, Hawaii

        Diğerlerinden farklı olarak plajlar sunan Hawaii'de yer alan Hanalei Körfez Plajı, terk edilmiş gibi gözüküyor. Plaj, geniş bir yapıya sahip.

        20

        Karekare Plajı, Auckland, Yeni Zelanda

        Yeni Zelanda'da bulunan karekare Plajı, Auckland'a 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Büyük bir siyah kum sörfü plajı arasında kalan küçük bir kıyı yerleşim yeri olan Karekare Plajı'na yaz aylarında sörf yapmaya gelenleri görebilirsiniz.

        21

        Knip Plajı, Curapao

        Knip Plajı, beyaz kumu ve yeşil tepeleriyle ilgi çekiyor. Bu plaj genellikle adanın ortasında terk edilen adada bulunan daha küçük tek tek plajlardan biridir.

        22

        L'espiguette Plajı, Aigues-Mortes, Fransa

        Cannes, Nice ve Saint-Tropez'de bulunan şık kumsalların aksine uzaktaki L'espiguette Plajı, altı mil uzunluğuna sahip olması ile birlikte sakin bir tatil imkanı sağlıyor. Montpellier'den arabayla sadece 40 dakika uzaklıktaki bu plaj, Aigues-Mortes kasabasına da yakın konumda yer alıyor.

        23

        Matira Plajı, Bora Bora, Fransız Polinezyası

        Bora Bora Adası'nın en ünlü plajı olan Matira Plajı, palmiyeler ve beyaz ince kumlardan oluşuyor. Plaj içerisinde yer alan restoran ve kafeler bulunurken, gün batımını izlemek de plaja ayrı bir güzellik katıyor.

        24

        Temae Plajı, Moorea, Tahiti

        Tahiti, Moorea ve Temae Plajı adalarından oluşan güzel koleksiyonun en çarpıcı yerlerinden biri olarak biliniyor. Beyaz kum, palmiye ağaçları, uçurumlar ve yakın mercan kayalıklarından meydana gelen plaj, dalış yapmak için ideal.