Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Turizm sezonu, Paskalya Bayramı tatiliyle açılacak - Turizm Haberleri

        Yeni sezonunda Side destinasyonuna geçen yıla göre turist sayısında yüzde 15 ile yüzde 20 arasında artış bekleniyor.

        Küresel ekonomik krize rağmen geçen yıl Side-Manavgat bölgesine 3 milyon turist gelmişti. Bu sene bunun 3 milyon 600 bini bulması tahmin ediliyor.

        Side Manavgat Turizm İşletmecileri Derneği (Side-TUDER) Başkanı Cengiz Haydar Barut, ocak ayından itibaren başta Almanya olmak üzere erken rezervasyonların çok iyi gittiğini, 10-14 Mart tarihleri arasında yapılan ITB Berlin Uluslararası Turizm Borsası Fuarı'nda Avrupalılar tarafından Side destinasyonun yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

        4 Nisan'da başlayacak olan 2 haftalık Paskalya Bayramı tatili erken rezervasyonlarının çok iyi durumda olduğunu belirten Barut, Orta Avrupa ve İskandinav ülkelerinden yoğun talep olduğunu kaydetti.

        Barut, "Turizmcilerin yeni sezondan beklentileri çok yüksek. Bölgemize geçen yıl 3 milyon turist geldi. Bu yıl yüzde 20'lik artış bekliyoruz. Özellikle öncelikli olarak Almanya olmak üzere Hollanda, Belçika, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya pazarı hareketli. Katıldığımız ITB Berlin Fuarı'nda Side destinasyonuna gösterilen yoğun ilgi bize moral verdi. Turizmde rakip ülkeler İspanya, Yunanistan ve İtalya'ya göre iyi durumdayız." diye konuştu.

        "AKTİF SEZONDA ALMANLAR KEMER'İ RUSLAR SİDE'Yİ TERCİH EDİYOR"

        Bölgeye gelen turistlerin yüzde 55'ni Almanların oluşturduğunu belirten Barut, son 3 yıl içinde de Side'ye gelen Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT), Ukrayna, Polonya ve Rusların da tercih etmeye başladığını söyledi. Rus pazarının Avrupa'da olduğu gibi erken şekillenme olmadığını belirten Barut, genelde son dakika satışlarının belirlediğini söyledi. Barut, Side-TUDER olarak ITB Berlin'den sonra 17-20 Mart tarihleri arasında MITT 2010 Moskova Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı'nda stant açacaklarını söyledi. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgemize gelen turistlerin yüzde 65'ni Orta Avrupa ülke vatandaşları oluşturuyor. Son yıllarda Rusların yanı sıra İskandinav ülkelerinden İsveç, Danimarka, Finlandiya ve Norveçliler de ilgi göstermeye başladı. Yoğunluğu ise başta Almanlar olmak üzere Orta Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Bizim için Orta Avrupa pazarı çok önemli." diye konuştu.

        "ARAP TURİSTLERİN GELMESİNE DE ÖNEM VERİYORUZ"

        Türkiye ve Suriye'ye girişlerde vize işlemleri kaldırılınca sezon öncesi ilk Şam'da yapılan Arap Turizmi Fuarı'na katıldıklarını vurgulayan Barut, Suriye ve İran'ın ümit vaat yeni pazar alanları olduğunu söyledi.

        Suriye ve İran pazarıyla ilgili ön görüde bulunmanın çok erken olacağını belirten Barut, Side'nin tanıtımı içinde Arapça kitapçık hazırladıklarını kaydetti. Barut, mesafe uzaklığından ötürü bölgeye Uzakdoğu ülkelerinden az turist geldiğini belirtti. Barut sözlerini şöyle tamamladı: "Uzak Doğu ülkeleri genelde ülkemizde Anadolu turuna çıkıyor. Bir otelde kalıp dinlenme yerine İstanbul, Kapadokya, Adıyaman Nemrut, Ağrı, Ahlât ve Şanlıurfa'daki tarihi mekânları geziyor. Anadolu turunu tercih ediyor. Side deniz, kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür, tarih ve arkeoloji turizmi bakımında zengin destinasyon."

        Majesty Clup Palm Beach Genel Müdürü Şinasi Gürocak, Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB)'ne gelen turist yoğunluğunu Almanlar ve Rusların oluşturduğunu belirtti. Gürocak, 2009 sezonda otellerini yarı yarıya Alman ve Rusların oluşturduğunu kaydetti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ