Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Rixos Ankara kendi elektriğini üretiyor - Turizm Haberleri

        Elektrik üretiminin yanı sıra, sistemin çalışması sırasında açığa çıkan ısı ile su ısıtması işlemlerinin yapıldığını anlatan Bozkurt, söz konusu sistem ile enerji maliyetlerinin yüzde 35-40 oranında düştüğünü bildirdi.

        Ankara'da kendi elektriğini kendi üreten ilk ve tek otelin Rixos Grand Ankara olduğunu ifade eden Genel Müdür Bozkurt, şunları söyledi:

        ''Hem kendi elektriğimizi üretiyoruz, hem de ısıtma ve soğutmamız bedavaya geliyor. Oteller genel işletme maliyetleri yüksek olduğu için odalara kışın yalnızca sıcak, yazın da yalnızca soğuk hava verebiliyor. Bu sistem sayesinde sıcak ve soğuk hava aynı anda verilebilir. Bu da ilkbahar ve sonbahar gibi geçiş dönemlerinde önemli oluyor.

        Otelimizin günlük ihtiyacı 1.000 kilovatsaat düzeyinde. Fazla üretimi ise Başkent EDAŞ'a satıyoruz. Puant saatlere göre bazen şebekeye girip çıkabiliyoruz. Bu sistemi kurmadan önce enerji için aylık yaklaşık 150 bin lira harcıyorduk. Şimdi aylık enerji harcamamız 80 bin liraya kadar düştü. Aynı zamanda çevre dostu bir sistem. Sistemin yatırım maliyeti biraz yüksek. Biz kojenerasyon için 3 milyon lira civarında yatırım harcaması yaptık. Ancak karlı bir yatırım oldu.''

        Bozkurt, Ankara'da ilk olan sistemin büyük ilgi gördüğünü ve makine mühendisleri, otel yöneticileri, alışveriş merkezleri yöneticileri hatta TBMM'den yetkililerin söz konusu sistemi incelemeye geldiğini, birçok firmanın da telefonla bilgi aldığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ