Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm 18 bin turist için seferberlik! - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, iflas eden Gold Trail tur operatörü aracılığı ile Türkiye'ye gelen ziyaretçilerin herhangi bir mağduriyetinin söz konusu olmadığını bildirdi.

        Taşbaşı, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye ve Yunanistan'a seferleri İngiltere merkezli Gold Trail tur operatörünün 16 Temmuz 2010 tarihi itibariyle faaliyetlerini durdurduğunu açıklaması üzerine, Bodrum, Marmaris ve Antalya gibi destinasyonlarda bulunan yaklaşık 18 bin kişinin ortaya çıkabilecek mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü, Muğla Valiliği ve özel sektör temsilcileri tarafından Muğla'da kriz merkezi oluşturulduğunu kaydetti.

        Taşbaşı, açıklamasını şöyle sürdürdü:

        ''ATOL Sivil Havacılık Örgütü tarafından sigortalı olan Gold Trail firması müşteriierinin ülkelerine dönüşleri için gerekli tedbirler alınmış olup; Saga Tur, Onur Air ve Turkuaz Tur tarafından organize edilecek uçuş planları ATOL'un web sayfasından duyurulacak; Gold Trail firmasından tatil satın alıp ülkemize gelecek kişilerin tatil masrafları ve ilgili otellerin ücretleri de ATOL tarafından karşılanacaktır. Şu an itibariyle, Gold Trail tur operatörü aracılığı ile ülkemize gelen ziyaretçilerin herhangi bir mağduriyeti söz konusu değildir.

        Konu ilgili tüm birimlerce yakından ve sürekli takip edilmektedir. Diğer taraftan Ukrayna'da faaliyet gösteren ve geçtiğimiz günlerde faaliyetlerini durduran Kayra tur operatörü aracılığıyla ülkemizde tatillerini geçiren 4 bine yakın Ukraynalı misafirin tatillerini tamamlayarak ülkelerine dönüşleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü ve özel sektör iş birliği ile sağlanmıştır.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ