Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Araba kiralamada en pahalı Türkiye - Turizm Haberleri

        Türkiye günlük otomobil kirasında 48 euroluk fiyat ile Avrupa ülkelerini geride bıraktı. İspanya'da 41, Fransa'da 42, Portekiz'de 33 euroluk fiyatları gören turist Türkiye'de otomobil kiralamıyor

        Yabancı turistler Türkiye'de en yüksek fiyatlarla araba kiralamaktan şikayetçi. Temmuz-ağustos aylarındaki oto kiralamada yüksek sezonda artan fiyatlar yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. İngiltere'de yapılan bir araştırma Avrupa ülkeleri arasında en yüksek oto kiralama fiyatları Türkiye'de olduğunu ortaya çıkardı. Ağustos ayında İtalya'da ortalama araba kiralama ücreti 46 euro, İngiltere ve Amerika ve Yunanistan'da 45 euro, Fransa'da 42, İspanya'da 41 euro iken Türkiye 48 euro ile en pahalı oto kiralama hizmeti veren ülke çıktı. Lüks oto kiralayan Thrifty oto kiralama şirketi sahibi Bülent Samancı, müşterilerimiz "Almanya'da BMW marka bir aracı günlük 150 euroya kiralarken bizde 250 euro gibi fiyatlarla karşılaşınca şaşıyorlar. Bu fark bizdeki vergilerin yüksek olmasından, tüm araçların ithal olması nedeniyle yüksek fiyatla satın alınması, petrol fiyatlarının bizde daha yüksek olması gibi etkenlerden kaynaklanıyor" diye konuştu.

        80 İLE 800 TL ARASI

        Samancı, fiyatlarda geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanmadığına da dikkat çekerek "Yüzde 10 artış söz konusu" dedi. Hertz oto kiralama şirketinden Armağan Hidayetoğlu ise Ağustos'ta fiyatların yüksek sezon olması nedeniyle arttığını belirtti. Atatürk Havalimanı'nda görev yapan otomobil firmaları dış hatlardan çok iç hatlardaki talebin daha yoğun olduğunu belirtirken yabancı turistlerin fiyatları yüksek bulduğunu dile getirdi. Türkiye'de ağustos ayında otomobil kiralama fiyatları otomobilin markasına ve sınıfına göre 80 TL'den başlayıp 800 TL'ye kadar çıkıyor. Ekonomik sınıftaki otomobillerde kiralar 80 TL, lüks otomobillerde ise 350 TL'den başlıyor.

        En pahalısı Türkiye!

        Türkiye 48.84 euro

        Hırvatistan 46.63 euro

        İtalya 46 euro

        İngiltere 45.37 euro

        ABD 45.26 euro

        Yunanistan 45.20 euro

        Fransa 42.90 euro

        İspanya 41.42 euro

        Portekiz 33.40 euro

        Sabah

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ