Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İstanbul doldu! - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığınca Orta Doğu pazarına yönelik Ramazan ayının son 15 gününde düzenlenen reklam kampanyası yüzleri güldürdü. Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye ve İran gibi ülkeleri kapsayan kampanya sonucunda İstanbul'da bayram ve sonrasında yüzde 100'e yaklaşan doluluk oranı yakalandı.

        Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orta Doğu'dan gelen turistlerin 2010 yılında artış gösterdiğini söyledi.

        Ramazan ayı dolayısıyla biraz düşüş yaşandığını ifade eden Taşbaşı, bunun üzerine Orta Doğu pazarına yönelik 15 gün önce bir tanıtım kampanyası başlattıklarını anlattı.

        Taşbaşı, ''Dubai, Suudi Arabistan, Ürdün, Suriye ve İran'da yaklaşık 1 milyon dolarlık bir reklam kampanyası yürüttük. Sonuçları olumlu oldu'' dedi.

        İstanbul'da bayram ve sonrasında yer kalmadığını öğrendiğini dile getiren Taşbaşı, ''Kampanyanın benzerini komşu ülkelerimiz Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Ukrayna'da yaptık. Bu kampanya Türkiye geneli içindi. Orta Doğu'da yaptığımız İstanbul özelindeydi. Her ikisi de çok güzel sonuçlar ortaya çıkardı. Kampanya kapsamında 1 ay süreyle MBC ve Al Arabiya televizyonlarında yaklaşık bin 1540 spot İstanbul ve Türkiye reklamları yayınlandı'' diye konuştu.

        Reklam kampanyasında İstanbul'un güzelliklerinden bahsettiklerini, görsellerde de bunu kullandıklarını anlatan Taşbaşı, ''İstanbul'da Ramazan gecelerini, eğlencelerini anlattık. Türkiye'de bayramın renkli geçeceğine yönelik görseller kullandık. Bayramda ve Eylül ayı içinde İstanbul'da rezervasyonların dolu olması kampanyanın başarını gösteriyor'' dedi.

        Kampanyaları sürdürmeyi düşündüklerini belirten Taşbaşı, Arap turistlerin Türk kültürünü yakın bulduklarını, bu nedenle ilk tercihlerini Türkiye'den yana kullandıklarını bildirdi.

        Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın da turist sayısına olumlu yansıdığını ifade eden Taşbaşı, şampiyona bittikten sonra da ilginin devam etmesini beklediklerini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ