Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Gelsin mesir macunu! - Turizm Haberleri

        471. Uluslalarası Manisa Mesir Festivali'ndeyapılacak mesir saçım töreni öncesinde geleneksel olarak karılan 3,5 ton mesir için dua edildi.

        471. Uluslararası Manisa Mesir Festivali'nin en önemli etkinliği olan mesir saçım töreni öncesinde geleneksel olarak her yıl olduğu gibi mesir saçımından önceki Cuma gününde Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği İmalathanesinde karılan mesir macunu için dua töreni düzenlendi.

        Mesir duasına Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Uşak Valisi Özdemir Çakacak ile Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ile daire müdürleri katıldı.

        Tören öncesinde imalathaneyi gezen valiler ve belediye başkanları, dernek başkanı Ufuk Tanık'tan mesir macunu imalatı hakkında bilgi aldı.

        Törende daha sonra Manisa Müftü Yardımcısı Halil Hazar tarafından mesir duası okundu.

        Manisa Valisi Celalettin Güvenç, duanın ardından yaptığı açıklamada, mesir festivalinin finaline yaklaşıldığını belirterek, şunları söyledi:

        ''Okunan mesir macunlarımız yarın öğle namazı sonrasında düzenlenen saçım töreninde geleneksel olarak Sultan Cami kubbe ve şerefelerinden Manisalılara saçılacak. Bu akşam misafir valilerimiz ve büyükelçilerimizin katılacağı Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konser var. Mesirin hayırlı olmasını ve Manisa'ya bereket getirmesini diliyoruz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ