Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm İki aydan uzun vizeye ağır prosedürler! - Turizm Haberleri

        Rusya ile vizesiz dönem, turist sayısını da uçuracak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, Rusya Federasyonu ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının karşılıklı seyahatlerine ilişkin usullere dair anlaşmanın 16 Nisan'da yürürlüğe girmesiyle Rusya'dan gelecek turist sayısının yüzde 20'lere ulaşan bir oranla artacağını söyledi.

        Vize uygulamasının kaldırılmasının Türkiye'den Rusya'ya gidecek turist sayısını da artıracağını anlatan Taşbaşı, uygulamanın 30 günü geçmeyen seyahatlerde geçerli olacağını bildirdi.

        Şu ana kadar Rusya'dan Türkiye'ye düşük sezon olarak nitelendirilen Ocak, Şubat, Mart döneminde yüzde 40'lara varan bir turist artışı olduğunu kaydeden Taşbaşı, "Geçen yıla göre güzel bir artış yaşanıyor. Şimdi yaz rezervasyonlarına baktığımızda yüzde 20'lik bir artış görülüyor'' dedi.

        Türkiye'ye gelmek isteyenlere 1 ayı geçmeyen seyahatlerinde vize uygulanmayacağını belirten Taşbaşı, "İki aydan uzun vize için ağır prosedürler getirildi. Kuyruklar oluşuyor'' diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ